Orbánék azonnal rárepültek a nizzai terrortámadásra: Migráns!

Végre megszólalhatott Orbán Viktor a víruson kívül más témában is, ráadásul a kedvencében, amire a komplett kormányzati politika épül.

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki nizzai iszlamista terrortámadás kapcsán a magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki a francia nemzetnek, és sok erőt kívánt az áldozatok családjainak abban a levélben, amit Emmanuel Macron köztársasági elnöknek küldött - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Mint írta, mély megdöbbenéssel értesült a Nizzában elkövetett szörnyű terrortámadásról. "A mai és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy közös európai kultúránk, életmódunk és értékeink a szélsőséges terrorizmus célkeresztjébe kerültek" - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor biztosította Franciaország államfőjét Magyarország támogatásáról ezekben a nehéz órákban.

"Készen állunk arra, hogy egyesítsük erőinket a hagyományos európai értékek és a hagyományos európai életforma megvédése érdekében" - írta kondoleáló levelében a magyar kormányfő.

Szijjártó Péter sem maradt csöndben, nem is várta senki tőle, ha migránsokról esik szó:

Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon. Bejegyzésében ébresztőt fújt: "Európa, ébresztő! Egy tanár lefejezése, gyilkosság a templomban, a szent pápa szobrának meggyalázása. Mi jön még?".

Bizonyára Európa felébredne, ha végre mindenki Orbán Viktorra hallgatna! Mert ő az egyetlen, aki megmenthet minket!

Nizzában a sajtójelentések szerint csütörtök reggel kilenc körül támadt rá egy késes ámokfutó a járókelőkre a város központjában, a Notre-Dame de l'Assumption székesegyház közelében. A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin válságtanácskozásra hívta a kormányt, és arra kérte az embereket, hogy kerüljék el Nizza központját.