Orbán azt mondta, mindenkit meggyógyítanak, csak épp azóta több mint ezren haltak meg

Nem az a váratlan, hogy a koronavírusnak vannak halálos áldozatai. A miniszterelnöki hazugság sem az vagy az álságos propaganda. A felelőtlen kijelentések miértje az érthetetlen.

Orbán Viktor szeptember 16-án kijelentette a Facebookon:

„Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

Október 14-én került fel az ezredik személy a koronavírus-fertőzött elhunytak listájára. Három hét telt el azóta, és már túlléptük a kétezret is. Vajon az ő hozzátartozóiknak mit hazudik a miniszterelnök?

Orbán kijelentése óta több mint 1500-an haltak meg, ez az összes elhunyt 70 százaléka. Az összes áldozat - akárcsak az ősszel elhunytak - átlagéletkora 76 év. Egy több halott jut egy napra, szinte minden nap megdől a rekord. Szerdán éppen 90, pénteken 103 embert "nem tudott meggyógyítani" Orbán.

Az egészségügy kapacitása, a személyzet energiája már most a végét járja, a járvány vége azonban még nagyon messze van. Nem tudni azt sem, mi lesz azokkal a betegekkel, akik nem közvetlenül a koronavírus, hanem a végképp leterhelt, tragikus állapotban lévő egészségügy, az elmaradt műtétek, vizsgálatok miatt halnak meg. 

Persze, Orbán Viktornak továbbra is fontosabb a propaganda, mint az emberélet. De vajon meddig tudja még elrejteni a valóságot a szavazói elől?