Kétségbeesett orvosok üzenik Orbánnak: “Szakemberhiány van, a lélegeztetőgép önmagában csak egy vas!”

Elkeseredett, kilátástalan küzdelem zajlik a kórházakban. A Covid-pozitív betegek száma napról napra nő. Kásler, Orbán, és a propagandagyárak állításaival ellentétben pedig a helyzet már most tragikus. Orvosok számoltak be az átvezénylések buktatóiról, a nem szakképzett dolgozók rettegéséről és a miniszteri előírások teljesíthetetlenségéről egy tegnapi online fórumon. 

A helyzet annyira súlyos, hogy az elsődleges járványkórházak, a második vonalba tartozó fekvőbeteg-ellátó intézmények mellett, már az ország 77 kórházába is érkeznek betegek.  

A tavaszihoz képest megsokszorozódott a fertőzött betegek száma, és ezt sem eszközzel, sem pedig humánerőforrással nem bírják követni, vagy csak nagyon megfeszítve  

- tették egyértelművé az egészségügyi dolgozók. “Nem lehet utolérni magunkat, csak szaladunk előre” - adott helyzetjelentést a lesújtó állapotokról egy észak-magyarországi kórház orvosa, aki úgy érzi, “a két hullám között jobban fel lehetett volna készülni a jelenlegi helyzetre.” 

29 intenzíves ágyat kellene fenntartani, de erre személyzet és infrastruktúra sincs, a lélegeztetőgép önmagában csak egy vas!  

- szedte szét egyetlen mondattal az Orbán és propagandagyárainak felkészült egészségügyről szóló, maximum egy alternatív valóságba illeszthető hazugságait egy orosházi járványkórházból felszólaló orvos, míg egy budapesti kollégája arról beszélt, hogy orvos-, és ápolóhiánnyal küzdenek az átvezénylések miatt. 

Többen nyomatékosították azt is, hogy a Kásler Miklós által előirányzott ágyak felszabadítása a kórházak túlnyomó többségét megoldhatatlan feladat elé állítja, és ezek csak 

papíron működő számok, számmisztikai játékok. Előkészítettség nulla, csak a borzasztó nyomás van. 

Orbán járványkezelése egyértelműen totális csőd. A napi új fertőzések, és halálozások száma tragikus, a 10 éven át a stadionokat építő, strómanokat hízlaló kormány részéről magasról letojt egészségügyi rendszer már most nem bírja a terhelést. A miniszterelnök pedig közben sorra gyártja propagandavideóit, és arról beszél egyik legmocskosabb hazugsággyárában, a Tényekben, az ország egyik legszervilisebb emberének, Gönczi Gábornak, hogy  

Intézkedések nélkül csak 50% lett volna az esély, hogy az egészségügy kibírja a járványhelyzetet. Most, az intézkedések után 99, 9 %, hogy kibírja. 

Isten bocsássa meg önnek, miniszterelnök “úr”, maximum ebben reménykedhet.