“Orbán gátlástalanul vétózta meg a válságba belerokkanó embereknek reményt nyújtó csomagot”

Gyöngyösi Márton, jobbikos európai parlamenti képviselő szerint mindezt azért tette a miniszterelnök, mert “nem akarják neki megengedni, hogy gátlástalanul lenyúlja a pénzeket és saját korrupt hatalmát építse”. 

Ismeretes, hogy tegnap a tagállamok képviselői minősített többséggel támogatták a jogállamisági mechanizmus beépítését az EU következő költségvetésébe. A költségvetés elfogadása azonban lehetetlenné vált, mégpedig Magyarország és Lengyelország miatt. Gyöngyösi Facebookon reagált a magyar kormányfő önös érdekekből meghozott döntésére: 

egész Európa várja, hogy végre elfogadják az új költségvetést és a gazdasági mentőcsomagot, amely nélkül emberek milliói mehetnek tönkre anyagilag. Ám Orbán Viktort ez nem érdekli: gátlástalanul vétózta meg a válságba belerokkanó embereknek reményt nyújtó csomagot csak azért, mert nem akarják neki megengedni, hogy gátlástalanul lenyúlja a pénzeket és saját korrupt hatalmát építse. 

 

Ha Magyarország és Lengyelország komolyan hajlandó blokkolni az EU teljes finanszírozását és a koronavírus-válságból való kiemelkedést szolgáló szolidaritási elemet is, csupán azért, mert önző módon kizárólag a nemzeti érdekeiket követik, akkor az EU súlyos válságba kerül  

- jegyezte meg a történtekkel kapcsolatban már Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője, majd hozzátette, “súlyos válságba sodorná az Európai Uniót (EU), ha ellehetetlenülne a közösség működésének finanszírozása”. 

Orbán Viktor képtelen elfogadni, hogy jogállamisághoz kössék a kifizetéseket, ebbe pedig magyarok milliói rokkanhatnak bele, hiszen a populista “vezér” számára a saját hatalma az első, emiatt pedig most 2800 milliárd forintot bukhatnak a magyar adófizetők egy válság kellős közepén.