Kellett, mint egy falat kenyér: újabb közpénzes műsor érkezik, percenként egymillió forintért

Ezúttal 250 milliós megbízást húzott be a Magno Studio Kft. az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-től, egy 50 epizódos, részenként bruttó 5 perces műsor elkészítésére.

Az eset nem egyedi, a 24.hu arról írt, hogy korábban   

a titkolózások ellenére sikerült megtudniuk, hogy az Antenna Hungária 240 millió forintot fizetett a cégnek 50 darab, 4 és 5 perc közötti videó elkészítéséért. Az 5 perc Angol TV című műsor a brutális költség mellett azért is figyelemre méltó, mert a műsorban közreműködő cég tulajdonosa köthető Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó üzleti köréhez. 

A mostani szerződéssel kapcsolatban - bár most is ment a titkolózás - a lap kiderítette, hogy “az Antenna Hungária ezúttal Digitális Akadémia munkacímmel adott megbízást a cégnek”.  

A Magnó Studio Kft, körül egyébként sok a “furcsaság”, elvégre dacára annak, hogy sem honlappal, sem Facebook-oldallal nem rendelkezik, és egy panelház címére jegyezték be, valamint a cég alapító-ügyvezetőjéről sem lehet tudni nagyjából semmit,   

2015. decemberi bejegyzését követően egy év alatt 2,5 milliárd forintos árbevételt ért el, tavaly pedig már 14,9 milliárd forintos forgalmat hozott össze.  

Újabb ékes bizonyítéka annak, hogy még egy válság kellős közepén sem áll le az ország a NER-lovagok biznisze. 

Borítókép: Magyar Narancs