Tetszenek érteni? Orbán Viktor reggel mellékesen közölte, hogy amúgy felvett 900 milliárd forint hitelt!

Mintegy fél éve Orbán Viktor még azt mondta, hogy nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni. A hitel pedig = Soros György. Péntek reggel viszont mellékesen közölte a Kossuth Rádióban, hogy: "Ja, amúgy a múlt héten felvettünk egy 2,5 milliárdos euróhitelt".

Magyar Nemzetnek kedden Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy a vita és az uniós vétó a magyar gazdaságot nem érinti. A miniszter szerint a pandémia miatti válság a 2008-asnál is nagyobb lesz, de a gazdaságnak jól jön, hogy a kormány az elmúlt években felkészült a nehéz évekre, Magyarország

egyedül is képes hitelt felvenni, nem csak az EU-val együtt.

Gulyás már akkor tudta, amiről a magyar adófizetők csak most értesülhettek: kaptak egy szép kis adósságot a nyakukba.

Minderről pedig az is eszünkbe juthat, hogyan vélekedett Orbán Viktor a hitelről még áprilisban. Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert

a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok". "A segély alamizsna, leépülés, és függőség, kuncsorgó élet", míg a munkaalapú gazdaság végén "függetlenség és büszke élet van" - tette hozzá.

"Én szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz? Tehát itt látom, mindenki beszél, ellenzéki térfélen különösen valami európai uniós pénzekről. Én egy fillért nem látok ebből. Ezek tényszerűen nem igaz állítások. Ingyen pénz sosincs. Pénzt lehet osztogatni, de minden pénzt előbb vagy utóbb meg kell termelni. Ha először osztottad szét, akkor utána kell megdolgozni érte, de olyan, hogy ajándékként, munka nélkül, erőfeszítés nélkül pénzhez juthasson egy közösség, és azt csak úgy szétoszthassa, olyat még a világ nem látott. Hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mintha dolgoztál volna. Ez a szabály, amit az életemben megtanultam.”

Ekkor született meg a "Soros-terv 2.0" is, amiről Orbán azt mondta, hogy "legalább olyan veszélyes, mint a múltkori, a migránsok betelepítésére vonatkozó terv”, mert Soros gyakorlatilag adósrabszolgaságba akarja lökni az EU-t. 

Az egészen abszurd reggeli produkciót egyébként még azzal fejelte meg Orbán, hogy még a hitelfelvétellel kapcsolatban is Magyarország erős gazdaságát emlegette.

Szerinte a 900 milliárdos hitel azt bizonyítja, hogy "Magyarország van olyan stabil, hogy forrásokhoz jusson még Nyugat-Európában is."