Rengeteg cég és ember ment és megy tönkre a válság alatt, az Orbán család vállalkozásai azonban most is szárnyalnak

A Tiborcz-féle BDPST Group például már a 60. legértékesebb vállalkozás az országban.

Tiborcz kilátásai egyébként még ennél is jobbak (2022-ig legalábbis), hiszen a Forbes megjegyzi, hogy felső kategóriás ingatlanprojektjeivel még nagyobbra hízhat a csoport. A miniszterelnök veje, Orbán Ráhel férjecskéje mellesleg holtversenyben van Balásy Gyula plakátkampányos érdekeltségével a New Land Média Kft.-t, éppen annyira értékelték, mint a BDPST-t. Tehát nemcsak a miniszterelnök vejének, hanem a kormányzati propaganda első számú beszállítójának is érdemes lenni. 

39. helyen található  a Las Vegas, az öt fővárosi kaszinót összefogó csoport. A miniszterelnököt reptetőGarancsiIstvánhoz tartozó csoport értékét 15,9 milliárdra becsülték a Forbes szakértői. 

Íme az első 10: 

  1. MPF Holding 202,7 milliárd forint
  2. Docler Holding 175 milliárd forint 
  3. Videoton Holding 147,3 milliárd forint
  4. Gránit Pólus Csoport 128,6 milliárd forint
  5. Mészáros Csoport 116,9 milliárd forint
  6. Bonafarm Csoport 105,6 milliárd forint 
  7. Dayton-Invest 100,3 milliárd forint 
  8. Duna Csoport 97,2 milliárd
  9. Jász-Plasztik 83,6 milliárd forint
  10. 77 Elektronika Csoport 62,4 milliárd forint

Az Orbánhoz közel állók tehát a válság alatt is képesek egyre nagyobbra és nagyobbra hízni, miközben komplett szektorok állnak a csőd szélén, és emberek százezrei vannak munkanélkül, mert a magyar kormány valós segítségnyújtás helyett látszatintézkedéseket hoz, és a magyar munkavállalók helyett a strómanokat, no meg a külföldi vendégmunkásokat támogatja.