"Keresztény" erkölcs a Fideszben: vajon ki bukik legközelebb?

Kedden délután olyan volt ez az ország, mintha nevetőgázt pumpáltak volna a légkörbe. Mindannyian magunk elé képzeltük a szakállas, 60 felé közeledő Szájer Józsefet, ahogy droggal a táskájában, kisgatyában és a Bayer-showban viselt szivárványos zoknijában egy ereszcsatornán lógva menekül a kolbászpartyból, ahol nemcsak a gyülekezési korlátozást, de a keresztény erkölcsöt is megsértette.

Eddig ilyesmit csak hollywoodi tinikomédiákban láttunk, most pedig a Fidesz alapító atyáinak egyike, az alaptörvény fő szerzője keveredett ilyen csúnya históriába. 

Emlékezzünk, hogy amikor Vona Gábort teljesen alaptalanul és hazug módon azzal vádolták, hogy homoszexuális orgiákon vett részt az azóta elhunyt Terry Black társaságában, Orbán Viktor egy parlamenti felszólalásban azt a választ adta neki, hogy "nem szoktam, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni". Legalább már tudjuk, ki volt a mondat valódi alanya...

Önmagában az, ha valaki a saját neméhez vonzódik, magánügy és mint ilyen, senkinek semmi köze nem lenne hozzá, szót sem érdemelne. A melegek nagy többsége nem ilyen partikon éli az nemi életét, hanem otthon, a négy fal között, mint ahogyan a heteroszexuális párok is. Azonban itt több olyan probléma is felmerül, ami a magánügyből közügyet csinál. Egyrészt egy megválasztott EP-képviselővel történt az eset, ami azt jelenti, hogy ő bizony közpénzből járhatott ilyen bulikba és adott esetben a kábítószert is közpénzből vásárolhatta. Az alaptörvény egyik fő szerzőjeként pedig tevékenyen részt vett abban, hogy az LMBTQ-közösség tagjai másodrendű állampolgárnak érezzék magukat ebben az országban, miközben titkon ő is tagja volt ennek a közösségnek, tehát az övéi ellen fordult. A képmutatásnak ez az elképzelhetetlenül magas foka nemcsak megdöbbentő, de felháborító is. 

De nézzük tovább. Az, hogy egy politikus zsarolható legyen, megengedhetetlen. Hiszen innentől kezdve az, hogy hogyan szavaz, hogyan költi el az általa elkölthető pénzt és milyen emberi és szakmai döntéseket hoz, nyomás alatt történhet, akár a választópolgárok érdekeivel ellentétesen. Vannak is olyan suttogó hangok, miszerint a vétó volt az, ami miatt Szájert “levadászták”, a huncutságai már régen ismertek voltak és ez egy üzenet volt, hogy tudnak más képviselők viselt dolgairól is és bármikor kirobbanthatják az újabb botrányt a titkosszolgálatok (a lengyelek azóta vissza is mondták a vétójukat). Továbbá ne feledjük, hogy Szájer József felesége, Handó Tünde a Országos Bírói Hivatal volt elnöke, jelenlegi alkotmánybíró. Nehéz elképzelni, hogy az elmúlt közel 40 évet mit sem sejtve élte le a férje mellett. Ha viszont tudott arról, hogy a képviselő úr titokban orgiákra jár, akkor ő is zsarolható volt, ami egy jogi személy esetében is megengedhetetlen. Ha viszont nem tudott, akkor alkalmatlan a bírói szerepre, hiszen ott fontos az emberismeret és az, hogy “átlássunk a szitán”. 

Akárhogyan is próbáltuk, nem találtunk olyan keresztény írást, éneket vagy zsoltárt, ami alapján Szájer József felmenthető lenne erkölcsileg. De ne feledjük, hogy nem ő az egyetlen, aki a keresztény erkölcsök ellen ment: Borkai Zsolt győri polgármesterről egy rendkívül kínos szexvideó került elő, némi "kólával" és prostituáltakkal. Úgy tűnik, az orgiák kifejezetten segítenek a megfáradt képviselő uraknak kiereszteni a fáradt gőzt. Pedig annyi erkölcsös és keresztényi módszer lenne erre, mehetnének mondjuk misére, vagy hittantáborba, persze pandémián kívüli időkben. Elég ellentmondásos volt az is, amikor Orbán Viktor azt találta mondani egy októberi, Kossuth-rádióban elhangzott interjújában, hogy a homoszexuálisok hagyják békén a gyerekeinket. Az igazság az, hogy a homoszexualitás és a pedofília közé semmilyen módon nem tehetünk egyenlőségjelet, mert ez két nagyon különböző fogalom. A normális homoszexuális emberek nem fogják bántani a gyermekeinket. Azt a pedofilok teszik. Márpedig név szerint egyetlen pedofilt ismerünk biztosan, őt pedig Kaleta Gábornak hívják és nem homoszexuális, hanem fideszes. 

Hiába papol tehát a kormány keresztény erkölcsről, minden ilyen üggyel egyre hiteltelenebb ebben a szerepben (is). Hiába áll Orbán mellett a két szervilis miniszterasszony, Varga Judit hazugságügyi miniszter és Novák Katalin szülesztő miniszter a női princípiumot beteljesítendő (Te jó ég!).

Hány Borkai, Kaleta és Szájer lehet még a pártban, akikről szépen lassan csak kiderül, hogy kicsit sem keresztényiek és kicsit sem erkölcsösek. Vajon ki lesz a következő?

(Nyitókép: Fortepan/Szalay Zoltán)