Végrehajtási eljárás indult Simonka György ellen

Jogerősen megnyertünk ellene egy sajtó-helyreigazítási pert, de nem akarta kifizetni a perköltséget.

Simonka György ellen jogerősen megnyertünk egy sajtó-helyreigazítási pert, aminek folyományaként 57.150 forint perköltséget kellett volna fizetnie a Zsúrpubit kiadó Hungária Média Kft-nek. Ezt határidőn belül nem tette meg, ezért kezdeményeztük ellene a végrehajtási eljárást, amit aztán a Fővárosi Törvényszék el is rendelt. Ennek következményeképp a tulajdonában álló személygépkocsikat már le is foglalta a végrehajtó. Kellemetlen.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát amúgy bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják, de természetesen mindent tagad. Nyolc és fél évi fegyházbüntetést is kaphat, valamint az ügyészség 850 millió forintos vagyonelkobzásra tett javaslatot a bíróságnak arra az esetre, ha Simonka elismeri a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezés lehetőségéről. Ezt nem tette meg.

Sanszos, hogy 57 ezer forint megfizetése nem jelentene számára túl nagy problémát, de a fideszes politikusok köztudottan nem szeretik elismerni, ha tévednek, hibáznak.

A kormánypártoknál ráadásul a jelek szerint nem gond, ha valaki ellen büntetőeljárás van folyamatban, hiszen úgy tűnik, Simonka György még mindig élvezi Orbán Viktor bizalmát. 

A költségvetési csalással gyanúsított Békés megyei országgyűlési képviselő elmondása alapján a februári találkozójukkor a kormányfő csupán annyit kérdezett tőle: "hogy hogyan bírja."

Azt mondtam neki, hogy most már egyre jobban. Sőt, az az igazság, hogy erőt ad az, hogy hosszú évek egyoldalú támadásai után végre lehetőséget kapok arra, hogy bebizonyítsam az ártatlanságomat, és megszólalhatok. Persze most is ügyelnem kell arra, hogy még véletlenül se befolyásoljam az eljárást a szavaimmal  

– nyugtatta meg főnökét a nemtelen támadások sorát elviselni kénytelen, Simonka György.