A lengyel néppártiak már a héten szavaznának Deutsch kizárásáról, Orbánék közben arra készülnek, hogy ők is mennek

Természetesen akkor az teljes egészében a Fidesz saját döntése lesz, sőt, a kormánypárti propagandagyárak működését látva még az is elképzelhető, hogy egy párhuzamos valóságban "Dajcs" is maga dönt a kilépés mellett, miközben valójában kivághatják, mint azt a bizonyos macskát …... .

Deutschot azért zárnák ki, mert azt találta mondani, hogy Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetőjének érvelése a jogállamisági mechanizmusról a Gestapo és az ÁVO érvelésére hajaz. Bár a fideszes politikus később sietve bocsánatot kért, könnyen lehet, hogy nem ússza meg ENNYIvel. 

Andrzej Halicki lengyel néppárti képviselő például kijelentette, a teljes lengyel delegáció a kizárást támogatja, a Fidesz ugyanis 

a közös Európa és a joguralom ellen van.  

A lengyelek azt akarják, hogy már holnap szavazzanak Deutschról, akinek kizárása pártjára is hatással lehet. Beszédes, hogy Orbán már a múlt héten belengette a Fidesz kilépését a Néppártnak küldött levelében, Szijjártó Péter pedig néhány napja látogatta végig az euroszkeptikus pártokat. 

Orbán saját bőrét mentve, ha tehetné, az Európai Unióból is kivezetné az országot, “Dajccsal” kapcsolatban pedig nem az a kérdés, mikor szavaznak a kirúgásáról, hanem az, hogyan vehették be egyáltalán...