Novák Katalin videója nemcsak a nőket próbálja meg kevesebbnek beállítani a férfiaknál, hanem a férfiakat is kevesebbnek állítja be a nőknél

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős tárca nélküli miniszterről hétfőn megjelent egy videó, amiben szerinte arról beszélt, hogy egy nő hogyan lehet sikeres és teljesedhet ki. De valójában arról beszélt, hogy a nőnek azért mégiscsak inkább szülnie kéne. A férfiak érzelmi intelligenciája pedig gyakorlatilag olyan, mint a Kövér László szerinti női egyenjogúság: tulajdonképpen nem is létezik.

Novák Katalin mai videója nemcsak a nőket próbálja meg kevesebbnek beállítani a férfiaknál, hanem a férfiakat is kevesebbnek állítja be a nőknél - írja Facebook-bejegyzésében Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik női és családpolitikáért felelős politikusa. Úgy véli, Novák szeretne leszámolni a szélsőséges feminista sztereotípiákkal, de ez épp ellenkezőleg hat, hiszen maga termeli ki és propagálja azokat.

Beleznay szerint a videó hangsúlyozza és képileg is megjeleníti, hogy a nők bére elmarad a férfiakétól, és azt sugallja, hogy csak a nőknek adatott meg a szeretet, a törődés és a gondoskodás képessége, amely csak erősíti azt a téves sztereotípiát, miszerint egy igazi férfinak ne legyenek érzelmei, azt hagyja meg a nőknek, az olyan "női feladat".

Kovács Tamás, kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó szintén Novák Katalin vidójával összefüggésbe hozhatóan egy másik érdekességre is felhívta a figyelmet:

Tegnap megnéztem egy hosszú tévé interjút Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével és döbbenten hallom, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság 13 fős elnökségébe egyetlen egy női delegált jutott be. Ez szégyen a szövetségek és a közgyűlés számára. Az utolsó Riói olimpián elért 8 aranyéremből hetet a női sportolók szereztek meg! Az aranyérmek több mint 88 %-át nők nyerték meg! A MOB elnökségében 7% a nő! Miért nem lehet az alapszabályba foglalni, hogy a delegáltak 50%-a férfi, az 50%-a nő legyen? - írta a Facebookon.

Az egykori sportoló szerint a MOB-nak példát kellene mutatni a magyar politikának, ahol szintén hátrányos helyzetben vannak a női politikusok, legalább is a létszámot illetően. Nagyon fontos lenne, hogy a magyar sport irányításában, vezetésében, mind a MOB-ban, mind a szövetségekben vagy egyesületekben sokkal több rátermett, tehetséges volt sportolónőt foglalkoztatnának - fogalamzott.