Orbán már nem mondja, hogy mindenkit meggyógyítanak, most már inkább hárítaná a felelősséget

Először megpróbálták szuperhősnek beállítani, most a kudarcos járványkezelés leplezése miatt a felelősség hárításával próbálkoznak. 

Emlékeznek még arra, amikor Orbán azt találta mondani, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja a betegséget? És arra, amikor a miniszterelnök, felülve a Müller-, és a Kásler-féle hülyeségrollerre nem tartotta fontosnak a maszkhasználatot, és a tesztelést? 

Orbán ma már nem mondja, hogy mindenkit meggyógyítanak, ellenben fontosnak tartja a maszkviselést, és a tesztelést is. Az a baj, hogy közben tízezrek kapták el a vírust, és ezrek haltak meg.  

A kormány kudarcos járványkezelését már leplezni sem lehet. Orbán azért megpróbálja. Most ott tart, hogy hárítja a felelősséget. Migránsokra, fiatalokra, vagy éppen az ellenzékre. A miniszterelnök a héten a parlamentben feldúltan jelentette ki, nem ő a vírus. És igaza van. Rosszabb annál. Az egészségügyi rendszer ugyanis azért képtelen felvenni a harcot a világjárvánnyal, mert ő és sleppje az elmúlt 10 évben inkább stadionok építésével és a strómanok zsebeinek teletömésével foglalkozott, ahelyett, hogy talpraállította volna a rendszert. Ezért nincs elég szakember, ezért maradnak el beteg-orvos találkozók, és műtétek, aminek következtében többen veszhetnek oda, mint a járvány miatt.