Most épp valószínűleg nem akarja megállítani Orbán Brüsszelt: 215 milliós uniós forrást kapott Tiborcz

A miniszterelnök veje nem először és vélhetően nem is utoljára jutott brüsszeli pénzekhez. Ezúttal erdősítésre kapott vissza nem térítendő uniós támogatást. 

A beruházást teljes egészében Brüsszel finanszírozza, a pályázónak nem kell önrészt fizetnie -  

derült ki a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából. 

A 24.hu megkeresésére Tiborcz azt nem árulta el, hogy pontosan hol és milyen erdőt fog telepíteni, de az ország vejének irodája közölte, 

az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás. 

A portál rámutat, korábban a biogazdálkodásra történő áttérésre is vissza nem térítendő uniós támogatáshoz jutott Orbán Viktor veje, melyeket meglehetősen átláthatatlan módon ítéltek meg számára. 

Akárhogy is, a jelenlegi nyilvántartás alapján eddig több mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatáshoz jutott a miniszterelnök vejeként szárnyaló, már a 32. leggazdagabb magyarként rangsorolt Tiborcz István. Akinek pénzügyekkel nem foglalkozó apósa ennek, no meg annak dacára, hogy uniós források nélkül végképp összeroppanna az ország, ha érdekei úgy kívánják, egy párhuzamos univerzumba terelve hallgatóságát, továbbra is bármikor szemrebbenés nélkül jól megüzeni majd Brüsszelnek a magáét, és olyan (ál)harcot vív majd ellene, mintha nem lenne holnap.