Rétvári Bence szerint Gyurcsányék még azt is megtiltották, hogy a fiúk autózzanak az oviban

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára írásbeli kérdésre adott válaszában fejtette ki, hogy szerinte azért szerepel a tankönyvi kvízben, hogy a férfiak üzletről és politikáról beszélgetnek, míg a nők az érzelmekről, mert ez a jellemző. Ráadásul a történet hátterében nem tudta nem észrevenni a csendesen meghúzódó Gyurcsány-szálat.

Egy szegedi magyartanár január elején Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet, hogy milyen egészen új szemlélet uralja a 11. osztályosoknak szánt online nyelvtankönyvet. Immár nem csak arra ébresztené rá a diákokat a nerisztáni tudásanyag, hogy illik a Kövér Lászlói-i elvek szerint családot alapítani, hanem arra is, hogy miről illik beszélgetnie egy nőnek, és miről egy férfinak.

A tankönyv egyik feladata szerint ugyanis:

A nők és férfiak nehezen értik meg egymást. Így nem is kell a nőkkel gazdaságról, politikáról és üzletről beszélgetni, úgysem való az nekik. Sőt: a férfiak nem társalognak a családról és az életproblémákról (a feladat szerint még az italról sem, ejnye), nem érzelmi lények ők. Mind büdös bunkó – fogalmazott a magyartanár.

Ezzel kapcsolatban az oktatásért is felelős minisztert, Kásler Miklóst Ungár Péter, az LMP politikusa kérdezte írásban. Helyette Rétvári Bence válaszolt úgy, ahogy az egy Rétvárihoz méltó.

„Sem ez a feladat, sem bármelyik tankönyv nem tanítja azt, amit Ön ír, hogy a lányoknak nem dolguk a politika, a gazdaság, az üzlet, a fiúknak nem dolga a család. Ezt egy szóval sem írja sehol. Sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről. Ezt Ön húzza rá direkt a feladatra, hogy legyen min felháborodnia Facebookon. Önök – felülve a divatos gender expressre – már azt is tagadják, hogy az anya nő, az apa férfi” – írta az államtitkár, aki szerint Gyurcsány-kormány idején az óvodai nevelés programjában tiltották, hogy a fiúk autózzanak. 

Talán ennek a galád gender-propagandának a kompenzálása lehet akkor, hogy 2017-ben pl. 7,2 milliárd forintnyi nettó értékben rendelt új szolgálati autókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Vagy ezért kell Orbán vejének 50 milliós Mercedes, lányának pedig 20 milliós BMW. Azért mégiscsak legyen már mivel játszaniuk, ha már Gyurcsányék ezt is megtiltották!!4!!!!!!!!4444!!!!!!44!!!!!4