Miközben vállalkozások ezreit rúgdossa a sírgödörbe a kormány, a TV2 agypusztítására azért jutott 23 milliárd

23 000 000 000 - ennyi magyar forint ment az adófizetők pénztárcájából arra (is), hogy Marsi Anikó bekortyingatva a Fidesz pártközpontjából érkező agypuszító anyagokat olvasson fel a Tényekben esténként.

Szinte már nem is váratlan:

A magyar állam 23 milliárd forint értékben hirdetett a Mészáros Lőrinc üzleti köréhez sorolt TV2-n. 

Az összeg közel 4 milliárd forinttal magasabb, mint az előző évben volt, és kilencszerese a versenytárs RTL Klubnál elköltött állami keretnek.  

Talán ennél is súlyosabb, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánc nyerte a legtöbb támogatást tavaly a gazdaságvédelmi alapból: 

14 Mészáros-hotel kapott felújítási támogatást összesen 17,7 milliárd forint értékben úgy, hogy közben elbocsátotta munkavállalói felét.  

Történik mindez úgy, hogy például a járványügyi intézkedések miatt bezárásra kényszerült vendéglátóhelyek, edzőtermek, vállalkozások állami segítséget nem kapnak, és ezáltal tízezrek kerültek a munkahelyük elvesztése miatt kilátástalan helyzetbe.

A szektor érintettjei éppen ezért egyre inkább lázadnak, ami nem meglepő, hiszen a fentiekre az "aztakurva" hirtelen feltörő kifejezés sem helytálló már. Az orbáni gátlástalanság ennél már sokkal súlyosabb.