Üdv az 50-es években! Cenzúrázták a kormányellenes szövegeiről ismert Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjét

Már megint arra vetemedtek, hogy elhallgattassák azt, aki nem ért egyet velük. 

"Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk" - ugye emlékszünk még Orbán Viktor sokat idézett szavaira? Csak, mert ez a mondat is annyira volt őszinte, hogy már megint épp elhallgattattak valakit.

Meglepő módon a Hétköznapi Csalódások nevű zenekar neve is felkerült a raktárkoncertező előadók listájára. Amit gyaníthatóan megbántak a lebonyolítók, elvégre a zenekar fellépéshez közeledve úgy tűnt, nem igazán repesnek az örömtől.  

A raktárkoncert előtt felhívták, hogy most az egyszer nem lehetne-e néhány számot kihagyni? Majd miután a szervezők előre bekérték a számlistát, külön kérték, hogy legalább a Viktor című számot most ne játsszák el 

- mesélte Horváth László, a zenekar menedzsere a 444-nek. 

A Hétköznapi Csalódások ennek a kérésnek nem tett eleget. Az Antenna Hungária egyik munkatársa jelezte is, hogy ez durva, ezért teljesen biztos, hogy nem kerül bele a végső verzióba. 

Miért, mi a durva benne, hogy »Viktor, savanyú a narancs« vagy hogy »dülledt szemek, csúszli száj«? Ez egy punkzenekar, mi az istent vártak? Meg erre lehetne mutogatni, hogy tessék, itt ez is belefért. Könyörgöm, nekik mit számít? Az egésznek mínusz kettő a nézettsége, mint a Pesti Tv-nek  

- kommentálta a történteket a menedzser. És ha Rákosi Mátyás még élne, valószínűleg ő is kommentálná a történetet. Tapssal.

Mivel a Zsúrpubin soha nem volt és nem is lesz cenzúra, itt meghallgathatod az ominúzos nótát: