Gyulyás Gergely bejelentette, hogy maradnak a korlátozások és továbbra is lesz.rják a vendéglátósokat vagy az edzőtermeket

Gyulyás Gergely bejelentette, hogy maradnak a korlátozások és továbbra is lesz.rják a vendéglátósokat vagy az edzőtermeket

"Áttekintették" a helyzetet és szerintük, "a jelenlegi szabályok fenntartása indokolt".

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány a tegnapi ülésén áttekintette a gazdasági- és a járványhelyzetet, az operatív törzs beszámolója alapján pedig úgy döntöttek, hogy a novemberben bevezetett intézkedések hatályát egy hónappal, március elsejéig meghosszabbítják.

Szerinte bármilyen enyhítés oltás hiányában egy újabb járványhullámhoz és későbbi, még durvább szigorításokhoz vezetne.

És ami ehhez még egy kellemes adalék:

Gulyás azt mondta, a kormány "pontosan látja, melyek azok a területek, ahol ez nagy gondot okoz", elsősorban a szolgáltatóipar, azon belül is a vendéglátás. Tárgyaltak a magyar vendéglátók érdekképviseleti szerveivel, és azt mondta, hogy a közigazgatási hivatalok mindent meg fognak tenni a bértámogatások kifizetésének felgyorsításáért. Amikor lazítás lesz, akkor először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni"

Vagyis: tárgyaltak az érdekképviseleti szervekkel, de továbbra sem látják úgy, hogy komolyabban segíteni kellene pl. a vendéglátósokat, vagy az edzőtermeket. Konkrétabban: továbbra is leszarják azokat, akiknek egyáltalán nincs fizetése három hónapja.