Orbántól megkérdezték, hogy mi lenne, ha az egyik gyereke meleg lenne, az MTI ezt inkább eltitkolta

Orbántól megkérdezték, hogy mi lenne, ha az egyik gyereke meleg lenne, az MTI ezt inkább eltitkolta

A 444 szúrta ki, hogy az interjúban, amit a német Stern magazin készített Orbán Viktorral, az a kérdés is felmerült, hogy mi lenne, ha a magyar kormányfő egyik gyereke meleg lenne, vagy egy muszlimmal akarna házasodni. Azért kellett "kiszúrni", mert az MTI összefoglalójából valahogy kimaradt.

Mi lenne, ha az egyik gyereke odaállna Önhoz, és bevallaná, hogy homoszexuális?” - kérdezték a német újságírók.

Erre Orbán Viktor azt felelte, hogy nagy kihívás lenne, de a „drága Isten” még nem szembesített bennünket ezzel a kérdéssel. 

Magától értetődő, hogy a feleségem és én, a hajlamaiktól függetlenül, mindig szeretnénk a gyerekeinket”- tette hozzá.

A lap munkatársai még ennél is tovább fokozták a hangulatot, mikor felvetették, hogy mi lenne, ha a homoszexuális gyereke még örökbe is akarna fogadni, mert ugye ezt épp a Fidesz tette lehetetlenné Magyarországon nem olyan régen.

"A feleségem és én természetesen minden helyzetben átgondolnánk, hogyan tudunk segíteni a gyerekünknek. Keresztények vagyunk, és minden Istenen múlik: az ítélet, a büntetés és a kegyelem" - mondta Orbán.

A muszlim kérdésről ugyancsak hasonlóan vélekedik a miniszterelnök:

Úgy neveltem a gyerekeimet, hogy az életük fontos kérdéseit maguk hozzák meg. És megpróbáltam felvértezni őket ismeretekkel és neveltetéssel úgy felvértezni őket, hogy a helyes döntést hozzák meg. Valószínűleg azért megkérdezném: »Jól átgondoltad te ezt?« És ha a válasz »igen« lenne, ott az én feladatom véget érne. A szülők nem élhetik a gyerekeik életét. Valószínűleg azt gondolnám, hogy Isten hozta a döntést. Az ember szereti a gyerekeit, mindegy melyik utat választják” - jelentette ki.

Fura, de mikor a politikai ellenfelleit buzizza épp, akkor nem Isten ítélőképességében bízik a miniszterelnök úr.