Novák Katalin: A házasság a valaha kitalált legjobb formája a békés együttélésnek

A családokért felelős tárca nélküli miniszter megszakértette, miért jó a házasság.

Az elmúlt tíz évben kétszeresére nőtt a házasságkötések száma, és folyamatosan emelkedik a gyermekvállalási kedv is - mondta a házasság hete rendezvénysorozat részeként a Család-karrier-egyensúly címmel tartott fórumon. Szerinte az elmúlt tíz év családbarát politikájának már láthatók az eredményei, hiszen negyven éve volt utoljára olyan magas a házasságkötések száma Magyarországon, mint tavaly; 2020-ban 140 ezer fiatal kötelezte el magát egymás mellett, míg tíz évvel korábban 70 ezren kötöttek házasságot.

Kitért arra is, hogy a kormány azt szeretné, ha a fiatalok "minél bátrabban mondhatnának igent az életre és egymásra", ha nem lennének előttük anyagi akadályok. (:D :D :D :D :D - a szerk.) Ezért vezették be a babaváró támogatást, erről szól a családi adókedvezmény és a 25 év alattiak 2022-re tervezett személyijövedelemadó-mentessége.

Vagyis: a kormány célja, hogy aki megtalálta a párját, bátran mondhasson igent a közös életre, a családalapításra, és ne kelljen évekig halogatnia a döntést azért, mert nincsenek meg hozzá az anyagi feltételei. (A könnyünk is kicsordult - a szerk.)

És végül Novák Katalin legfőbb tanulságát, kijelölt referenciapontját is megosztotta a nagyvilággal:

"a házasság sok szépséget, kihívást, sokszor nehézséget és néha bosszúságot is tartogat, de még mindig ez a valaha kitalált legjobb formája a békés együttélésnek és a gyermekvállalásnak".

A házasság egyébként főleg azokban a hosszú évszázadokban jelentett békés együttélést, mikor a 14-15 éves lányokat 3 négyzetméter földért adták férjhez, férjuruk pedig akkor rúgta arcon az asszonyságot, amikor csak kedve szottyant, de leginkább akkor, ha méhe nem volt képes megteremteni a "békés gyerekvállalás" feltételeit.

Persze, e sötét korok már a múlt homályába vesztek, a házasság már nem egy csúf vagyoni intézmény, hiszen a kormány kedvező hitelkonstrukcióinak hála ma már kizárólag a szerelemről, boldogságról és a békéről szól.