Válságot kezel a Fidesz: "Ha a baloldal kormányozna, csődbe vinnék az országot"

Tarlós István idején pedig még koronavírus sem volt Budapesten. Ebből is látszik, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan.

A baloldal egyszer már megbukott válságkezelésből, és ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot - mondta Bánki Erik a parlamentben napirend előtti felszólalásában.

Hozzátette: az Orbán-kormány azonban eredményesen védte meg a munkahelyeket, tavasszal pedig már a gazdaság újraindítása lesz a legfontosabb feladat. 

A kormány nem megszorít, hanem igyekszik segítséget nyújtani az embereknek - közölte.     

Schanda Tamás, az innovációs és technológiai tárca államtitkár azt felelte erre - mert ugyebár a fenti egy kérdésv volt Bánki Eriktől -, hogy a baloldal korábban "válságkezelés címén megsarcolta a családokat, a vállalkozókat és elviselhetetlen terheket rótt a dolgozó emberekre".

Az Orbán-kormány azonban az emberek értékteremtésében és a munkában hisz. Ez a politika szerinte sikeres volt, a kormány az elmúlt tíz évben a magyar családok együttműködésével rendkívüli eredményeket ért el.

Így a vírus okozta válság nem tudta ledönteni a gazdaságot, de valóban ütést mért rá - fűzte hozzá. 2020 a védekezés éve lett, a gazdaságvédelmi akcióterv azonban sikeres volt, miközben a baloldal álhíreket terjesztett és bírálta az egészségügyi szakembereket.

Ennyi. Van még kérdés? Ha van akkor gyurcsányista vagy és különben is, ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot. Pont. Te kis csicska!

Hogy a baloldal egyébként mi mindenben ártott még az elmúlt időszakban, azt ITT összefoglaltuk. Azt pedig, hogy a Fidesznek az elmúlt 30 évből továbbra is egyetlen, számára eladhatónak gondolt politikai terméke van, a Gyurcsány Ferenccel való riogatás, azt Bánki Erik foglalta össze.