Jakab Péter a parlamentben: A Fidesz soraiban van egy betegség, ami ragályosabb, mint a koronavírus - Úgy hívják, lopás (videó)

A Jobbik elnöke szerint a kormány megint be akarja csapni a magyar embereket, hiszen miközben nemzeti konzultációt indítottak - hivatalosan azért, hogy megtudják az emberek véleményét a nyitásról -, Mészáros Lőrinc szállodája bejelentette, hogy április elején nyitóbulit tart. Jakab szerint Orbánéknak már régen nyilvánossá kellett volna tenniük a nyitás ütemtervét, hogy ne csak Mészáros Lőrincék tudjanak tervezni. 

A néppárti politikus emlékeztetett, tavaly, amikor megszavazták a felhatalmazási törvényt, a kormány visszaélt a helyzettel, hiszen ahelyett, hogy  

80%-os bértámogatást adtak volna a dolgozóknak, hogy megemelték volna az álláskeresési járadékot, adómentessé tették volna a minimálbért, rendezték volna a kórházak helyzetét, ők inkább választási törvényt módosítottak. 

Jakab szerint a Fidesz soraiban van egy betegség, ami ragályosabb, mint a koronavírus. Ezt úgy hívják: lopás. A néppárt miniszterelnök-jelöltje felidézte, amikor tavaly megszavazták a felhatalmazási törvényt, nyomban elkezdték kipakolni a pénzt a gazdaságvédelmi alapból a haverok, meg rokonok zsebébe. Most pedig, mivel még ez a pénz sem elég nekik, még több adót kívánnak behajtani a magyar embereken. 

Úgy látom, nemcsak a koronavírus ellen kell vakcina, kell egy vakcina, a lopás, a hazudozás, a gőg, a hatalmi arrogancia ellen is. Ígérem ki fogjuk feljeszteni ezt a vakcinát, a nép fogja önöknek beadni

– hangzott beszéde végén a Jobbik elnökének ígérete.