Jobbik: Nem asszisztálunk az alaptörvényi szintre emelt lopáshoz

Az ellenzék betartotta ígéretét, nem szavazta meg az újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazást az Orbán-kormány számára, a 133 "bátor ember" azonban - ahogyan az várható volt - az igenre nyomott.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a szavazást követően az Alfahír érdeklődésére megerősítette, azért mondtak nemet, mert az Orbán-kormány a korábban kapott felhatalmazást nem a magyar emberek megsegítésére, hanem lopásra használta.

"Segíthette volna az elbocsátott, illetve elbocsátás szélén álló magyar munkavállalókat, a csőd szélére került kis- és középvállalkozókat, a bajba jutott magyar családokat. Ehelyett Orbán a saját strómanját tömte tele közpénzzel, ezermilliárdokat szórt el korrupciógyanús, többszörösen túlárazott eszközbeszerzésekre és kicsinyes politikai bosszúból kivéreztette az ellenzéki önkormányzatokat, és még sorolhatnánk. Most meg azt kéri az ellenzéki pártoktól, hogy ismerjük el a válságkezelésnek álcázott, a magyar emberek ellen elkövetett köztörvényes cselekményeit" - fogalmazott a párt miniszterelnök-jelöltje.

Jakab kiemelte, hogy a Jobbik minderre csak egyetlen szóval válaszolhatott: soha. Szerinte Orbánék ugyanarra fogják a saját maguknak adott felhatalmazást használni, amire eddig: lopásra.

Az elmúlt egy év orbáni teljhatalom ámokfutását nemhogy nem ismerjük el, de arra készülünk, hogy Orbán bukása után - legkésőbb 2022-ben - vádpontként fogalmazzuk meg a válságkezelésnek álcázott fideszes közpénzlopást - jelentette ki.

szavazas

Fotó: parlament.hu

A Jobbik a szavazással kapcsolatban egy közleményt is kiadott, amiben azt írják, hogy a felelőtlen Orbán-kormány eljátszotta a magyarok bizalmát, ezért elfogadhatatlan, hogy újabb 90 napot kérnek a lopásra. 

"Átírt választási törvény, alaptörvényi szintre emelt lopás, az önkormányzatok – és rajtuk keresztül a településeken élők – kicsinyes büntetése és kivéreztetése, dióhéjban ennyi a summája annak a felhatalmazásnak, amit Orbán kapott legutóbb. Persze segíthetett volna a magyar munkavállalókon, hóna alá nyúlhatott volna a csőd szélére került kis- és középvállalkozóknak, a bajba jutott családoknak. Feltéve persze, ha komolyan gondolná a rábízott felelősséget, és nem a szemfényvesztésen járna az esze, amivel csak a figyelmet igyekszik elterelni a válságkezelésnek álcázott köztörvényes lopásról"

- áll a közleményben.

A Jobbik szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy nincs még egy kormány Európában, amelyik a saját népe nyomorán is nyerészkedik, miközben a járványhelyzetre hivatkozva a gazdaság helyreállítására szánt pénzekből tömi ki a baráti strómanjait. Azokat, akik a közel egy éve korlátozások között élő magyarok arcába röhögnek a Budapest-Dubaj-Maldív-szigetek háromszögben cikázó kormánygépről. Az pedig már az arcátlanság netovábbja, hogy az újabb felhatalmazással elvárná, hogy az Országgyűlés ismerje el „politikailag” az eddigi lépéseit. Magyarán az ellenzék pártjai is adják a nevüket a köztörvényes bűncselekményekhez - teszik hozzá.