Ébresztő! Fideszes ragadozó nyuggerek döntenek a sorsunkról

Ébresztő! Fideszes ragadozó nyuggerek döntenek a sorsunkról
Fotó: zsurpubi.hu

Az elmúlt napok különösen fokozták annak a ténynek az ismertségét, hogy országunk sorsáról olyan agresszív és összeférhetetlen, ragadozó kormánypárti nyuggerek döntenek, akik a kifejezetten számukra sorozatgyártott, elpuffogtatható jelszavakon kívül egyetlen más véleményt nem viselnek el. Predátorok, hiszen, ha valaki észérvekkel megpróbálja őket kizökkenteni a komfortzónájukból, könyörtelenül és azonnal próbálják azt megsemmisíteni, nehogy véletlenül be kelljen ismerniük: tévedtek.

Különös, furcsa tagjai ők a magyar társadalomnak, hiszen míg a testük hosszú munkásévek alatt megfáradt, tisztességben megőszült „kisöregekre” utalhat, addig mélyen a fejükben egy mindenre elszánt, ösztönlényszerű ragadozó bújik meg. Ők azok a nyuggerek, akik miatt olykor megbánthatunk olyan időseket is, akiknek még nem kell gyógyszer a kognitív funkciók beüzemeléséhez, és akik a koruk ellenére sem szeretnének lemondani ezen képességükről. Tőlük előre is elnézést kérek!

A fideszes nyuggereknek megtanították, hogy állapot helyett érdemként tekintsenek a személyigazolványukban szereplő kétjegyű számra, miközben jelszavakra automatizált működésre specializálták őket. Időnként ugyan végre kell hajtani rajtuk a szoftverfrissítést - így lett például a hívó szó „elmúltnyolcévezésből” „sorosozás” -, de egyébként a kormány számára nem sok vizet zavarnak. A fiatalság számára fontos ügyek mellett például soha nem állnak ki, hiszen egyetlen téma van, ami eléri az ingerküszöbüket: a nyugdíj.

Nem baj, ha az unokájuk külföldre kényszerül, nem baj, ha egyetemeket zárnak be, nem baj, ha nincs munkahely, nekik az már úgysem kell, és még az sem érdekes, hogy heti kétszer a lassan UNESCO világörökség részét képező, rommá pusztított egészségügyben kell döglődniük, mert szentül hiszik, hogy Viktor jól csinálja, amit csinál. Az, hogy a kardiológián nemhogy orvos nincs, de még a retyón papír és szappan se, az az „elmúltnyolcévnek” és újabban Sorosnak köszönhető.

A Fidesz-közleményekben megjelenő adatokat 20 éveseket megszégyenítő módon tudják bármilyen indokolatlan helyzetben visszaidézni, és ezáltal úgy érzik, ők is részesei a hatalomnak, segítik Viktor munkáját, aki ezt majd meghálálja. A munkásszállón való szocializálódást követően tökéletesen magukévá tették azt a Kádár-korszak végén még mérsékelt, mostanra radikálisan orbánosodott rendszerváltó imázst, ami egyébként a kommunista életszemléletet idézi.

Ennek a kóros, tisztességes öregedéssel nem kompatibilis állapotnak köszönhetően kezdtek plakátokat rongálni, illetve ennek velejárójaként sajátították el a Facebook használatát is. Mivel jó eséllyel 50 éves koruk óta csüngenek a szociális ellátórendszeren, rohadt sok idejük van, amit – ha nem a CBA-ban grasszálva töltenek szatyorral és banyatankkal – arra használnak fel, hogy feszegessék a normális internetfelhasználók tűrőképességének határait.

Mivel koruknál és a szavazófülkében elkövetett csicskamunkájuknál fogva ők felsőbbrendűnek érzik magukat, számukra nem viselhető el egyetlen olyan vélemény sem, ami az övéktől eltér. (Illetve a Fideszétől, mert önálló véleménnyel évtizedek óta nem rendelkeznek.) Alap, hogy ők szállnak fel, majd le a buszról elsőként, és amilyen igéző vénbanya pillantással néznek arra, aki nem adja át 10 másodpercen belül a helyét, olyan gyilkos ragadozóként támadják be az őket észérvekkel meggyőzni próbáló gondolkodókat. Nekik a Fidesz-propagandán túl nincsenek elveik, amik mentén valóban politizálni lehet, ellenben az Origót megszégyenítő módon tudják a saját érzékszerveiket is hazugságokkal ámítani.

Na, ők azok - kb. másfél millióan -, akik másik 8 millió magyar ember életéről döntenek folyamatosan. És bár, ez többnyire a kormány által teremtett rendszer hibája, azoknak is vastagon benne van a kezük, akik négyévente egyszer képtelenek arra, hogy felvállaljanak egy felelős döntést, felemeljék a seggüket a nethuszárkodásból, és elmenjenek szavazni. Mert a közösségi médiában elfröcsögött hat kommenten túl őket már „nem érdekli a politika”.

Nekik üzenem, hogy: Ébresztő! A nem ösztönlényként funkcionáló lakosságból senki nem akar a saját hazájában predátorokkal szélmalomharcot vívva kiégni!