"Orbán laborjában" harmadannyi új fertőzöttet és ötödannyi halálos áldozatot jelentettek, mint nálunk

Emlékeznek még nagyotmondó Viktor egyik korábbi bullshitjére, miszerint Ausztria a laborunk és azt figyeljük? Nos, a jelek szerint legfeljebb azt figyelte az Orbán-kormány, hogyan húznak el tőlük az osztrákok járványkezelésben is. 

De ne legyünk szigorúak. Azért van, amiben már tényleg utolértük a sógorokat: például az üzemanyagárakat illetően. 

Amiben viszont hazánk erős és büszke kormánya elmarad az osztráktól (is), az a bérek mellett többek között a bajba jutott embereknek nyújtott segítség mértéke. De van itt más is.

Ausztria lakossága 8,8 millió fő volt, míg hazánké 9,7 millió (2019-es adatok szerint). “24 órás összehasonlításban, péntek délelőtt fél 10-ig 3515 új fertőzöttet jelentettek Ausztriában” - írta meg a Kronen Zeitung és szúrta ki a 24.hu. Tegnap reggel óta 42 beteg vesztette életét a koronavírus miatt.  

Nálunk 10 759 az új koronavírus-fertőzöttet jelentettek ma reggel. Az elhunytak száma pedig ebben az időszakban 213 fő volt.

Ez azt jelenti, hogy 

Ausztriában harmadannyi új fertőzöttet és ötödannyi halálos áldozatot jelentettek, mint Magyarországon. 

Újabb bizonyíték arra, hogy Orbánék alkalmatlanok, járványkezelésük pedig totális csőd. Ami nem meglepő, hiszen a magyar miniszterelnök már ősszel hagyta, hogy a vírus diktálja a tempót, és kizárólag hatalma megszilárdításával foglalkozott.