Felmérés: az ellenzéki szavazóknál nagyobb az oltási hajlandóság, mint a kormánypártiaknál

Publicus Intézet által megkérdezettek kétharmada ráadásul nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek, ami azt mutatja, hogy Orbánék ellenzéket besározni kívánó propagandája nem túl hatásos. Kiderült az is, melyik vakcina a legnépszerűbb. 

A Fidesz-média erőlködése ellenére nem a kínai, vagy az orosz oltást, hanem a Pfizert adatnák be a legtöbben, ha választhatnának. A jobboldali szavazók pedig szkeptikusabbak az oltások elfogadását illetően, mint a baloldaliak  

- mutatott rá a Publicus felmérése, ami a Népszava kérésére készült, kiderült az is: nem igazolható a kormánypropaganda által tolt állítás, miszerint az ellenzék oltásellenes lenne.   

A megkérdezettek 61 százaléka, ezen belül a fideszes pártszimpátiájú válaszadók harmada úgy gondolja, hogy 

az ellenzék nem oltásellenes.   

Arra a kérdésre, hogy amennyiben az illető választhatna az oltóanyagok közül, úgy beoltatná-e magát, a Fidesz-KDNP szavazók mindössze fele válaszolt „inkább igennel”, a szocialisták szimpatizánsainál 84 százalék volt ez az arány, de az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok és a Momentumosok körében is magasabb, mint Orbán-híveinél. 

Ahogyan arról már korábban is írtunk, az Orbán-kormány és csatlósai a kudarcos járványkezelés miatt igyekeznek másra hárítani a felelősséget, most éppen azzal, hogy oltásellenesnek hazudják az ellenzéket. A jelek szerint nem túl sok sikerrel...