Tarlós István alatt még dugó sem volt Budapesten

Most bezzeg... "Gigadúgó!"

A Fidesz-KDNP az első járványhullám alatt végig azt tolta, hogy "emberkísérlet" zajlik a közlekedőkkel Budapesten, mert Karácsony Gergelyék nem mérik fel az igényeket, hogy hogyan lehet az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom összhangját megteremteni. Az azonban sokkal inkább volt egy humánumra egyáltalán nem tekintettel levő emberkísérlet, hogy az Orbán-kormány egy tollvonással tette ingyenessé a parkolást a fővárosban (is). Novemberben pedig kezdődött előlről, és röpke 7 hónapon keresztül ez a remek "járványügyi intézkedés" volt az életünk része.

A nagyvárosi lakosok számára tavaly az ingyenes parkolás azzal vált kapásból egyenlővé, hogy 30-45 perceket keringtek lakóhelyük körül, mint gólyafos a levegőben, mire sikerült a házuk környékén parkolóhelyet találni. Ez ráadásul még kiegészült azzal, hogy tizenkétszer több autó közlekedett az utakon, sokszor óriási káoszt és dugót idézve elő. (Megtörtént események alapján.)

Persze, mindez már hamar a feledés homályába veszett, Dömötör "közlekedésszakértő" Csaba ugyanis a parlamentben kifejtette:

Tarlós István idején rend volt, ez bomlik most fel a szemünk láttára. Aki a baloldal városvezetésére kíváncsi, az pillantsa meg a belvárost vagy a külső pesti kerületeket reggel vagy délután: gigadugó van.

Szóval, Tarlós István idején még dugó sem volt. De még csak koronavírus-fertőzött sem! Köszönjük, kedves Csaba, hogy tolmácsolta felénk, együgyű budapesti állampolgárok felé, hogy mennyivel szarabbul élünk, mint "4 éve".