A pedofília elleni küzdelem az állam feladata, mondta Orbán, miután egy évtizedig nem érdekelte a téma

2010-ben került kormányra a Fidesz, 11 évig nem volt feladatuk a pedofília elleni küzdelem, most hirtelen az lett.

A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata - mondta Orbán Viktor szerdán a dpa német hírügynökségnek. A jelentés szerint kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét.

Szavazati joggal rendelkező állampolgárként nekünk pedig kötelességünk megemlíteni, hogy akkor vajon mi tartotta vissza az államot és Orbán Viktort 11 évig, hogy foglalkozzon ezzel a kérdéssel?

Az pl. megvan, hogy Kövér László 7 év alatt közel 100 millió forintra büntette az ellenzéki képviselőket, miközben a pedofil Kaleta 540 ezres bírsággal sétált haza?

És akkor ehhez néhány apró kiegészítés, amit a Fidesz már nem kommunikál:

A Polt Péter-féle ügyészségnek is köszönhető enyhe ítélet a Kaleta-ügyben hatalmas társadalmi felháborodást váltott ki az országban, a Jobbik nem véletlenül a Btk. szigorítását követelte. 

Sőt, a párt már négy évvel ezelőtt beadott pedofilokra vonatkozó szigorító javaslatokat, mondván az "iszonyatos aberráció nem egyeztethető össze pártszínezettel, hiszen a simulékony pszichopaták sok helyre befurakodhatnak, az viszont a mindenkori hatalom sara, hogy a legkeményebb megtorlásban részesülnek-e, vagy megússzák felháborító ejnye-bejnyével.”

Ne legyen kegyelem, egyetlen egy pedofilnak sem, a NER-hez közelállóknak sem

- jelentette ki tavaly nyáron Ander Balázs, a Jobbik alelnöke a parlamentben, akinek beszéde végén Kövér László azt nehezményezte, hogy „emelkedettebb”, „tisztességesebb” stílusban is beszélhetett volna Kaleta Gábor ügyéről.

Apropó Kövér László: Talán kissé demagóg összehasonlítás, de míg Kaleta Gábor 540 ezres bírsággal sétált haza a bíróságról 19 ezer (!) pedofil fotó birtoklásáért és – már elnézést – abuzált gyerekekre való recskázásért, addig pl. Jakab Péter, a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselője egyhavi fizetéselvonást – 1,2 millió forint - kapott csak azért, mert a parlamentben beleült Orbán székébe. Aztán 4,4 milliós büntetést kapott, mert egy zsák krumplit akart adni Orbánnak, most pedig egyetlen szó használatáért 9,6 millióra büntette a T. Ház posztmunkásőre.

Hol is van itt akkor ebben az állam feldata, következetes miniszterelnök úr?

Ja: Két év hat hónap szabadságvesztésre, illetve a gyerekektől való foglalkozástól örökös, a közügyektől hároméves eltiltásra ítélte a bíróság Sz. Balázst, a pedofil fideszest, aki a győri Aranypart szabadstrandon egy baseballsapkába rejtett kamerával próbált fiatalkorú lányokat lefényképezni az egyik öltözőben. Büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat – írja az Úgytudjuk

Tőle mikor védte az állam a gyerekeket az elmúlt 11 évben?