Az vajon megvan a fideszes szavazóknak, hogy vezérük végtelenül ostobának nézi őket?

A már eddig is egybites, Soros, Brüsszel, migráns kommunikációra, emoji-plakátkampánnyal kapcsolt rá a Fidesz, Orbán Viktor pedig mai “rendkívüli” bejelentése során gyermekvédelmi népszavazást jelentett be. Méghozzá olyan irányított és ostoba kérdésekkel, amiket még a “nemzeti manipulációs ívek” esetében is ritkán látni. A miniszterelnök mindezt ráadásul akkor tette, amikor egyre nagyobbra dagad körülötte a lehallgatási botrány, amire továbbra is “elfelejtett” reagálni. 

A népszavazás kérdései a következők: 

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? 
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem-átalakító kezelések? 
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek, fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 
  5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatást bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 

Igen, Magyarország miniszterelnöke ma ilyen kérdésekben tart népszavazást, és ilyen szinten kezeli a szavazóit. Merthogy ezeket a bullshiteket - ahogyan a nemzeti konzultációnak csúfolt propagandaanyagban feltett kérdéseket - maximum a legelvakultabb, alternatív valóságban tartott Orbán-hívők fogják megválaszolni. De mi lesz, ha miközben próbálnak hónapról-hónapra megélni, végre ők is rájönnek, hogy valami nem stimmel?