Jakab Péter helyretette az összefogást egyre inkább bomlasztó Márk-Zayt

Facebook-posztban reagált Jakab Péter a Válasz Online-on megjelent „A jobbikosok nem árulók, csak Jakab állt össze Dobrevvel” – exkluzív interjú Márki-Zay Péterrel című interjúra.

Könyörgöm, Péter! Nem Dobrevvel álltam össze, hanem összesen 6 párttal és számtalan civillel. Ezt nem árulásnak hívják, hanem összefogásnak, ami arról szól, hogy végre nem széthúzunk, hanem egy irányba megyünk. Végre nem elfordulunk egymástól, mint régen, hanem meghallgatjuk egymást. Nagyjából 3 éve dolgozunk rajta mi, ellenzékiek, hogy megszülessen az összefogás. Megszületett. Kicsit úgy tekintek rá, mint a saját gyermekemre. Vigyázni akarok rá, mert még épphogy csak elindult a maga útján. A kormányváltás útján. Arra kérlek Péter, vigyázz rá te is. Ne bántsd az ellenzéki szövetségeseket, mert ma MI – nem te, nem én, nem Klára, hanem mi – vagyunk az ország utolsó esélye. Kérlek, ne játsszuk el!

- írta Facebook-posztjában Jakab Péter, aki eddig sem állt be mögé egyik, a második fordulóba bejutó miniszterenök-jelölt mőgé, hanem arra kérte az akkor még hivatalosan is miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergelyt, illetve Márki-Zay Pétert, hogy ne egy harmadik ellenzéki, hanem Orbán ellen fogjanak össze. A Jobbik elnöke szerint ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek, ami az összefogás kárára menne.

Márki-Zay Péter nem mellékesen hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már Dobrev Klárát. Ezért hétfő délután Szombathelyen elnézést kért.