Mit titkolhat Orbán Putyinnal kapcsolatban?

Az oroszkkal kapcsolatos bizniszeket mindenesetre rendre titkosítja.

Most, hogy a 2022-es választás egyik legnagyobb tétje az lesz, hogy Magyrország a keleti diktátorok valagában mélyül-e el jobban, vagy marad az EU-ban, idézzük fel Orbán egyik meghatározó kifakadását, melynek apropóját a szocialisták 2008-as oroszokkal folytatott atomenergia-politikája adta! 

Orbán számos alkalommal mutatta már a középső ujját egykori Soros-ösztöndíjas, rendszerváltó énjének, de egyébként kiderült már az is nem egyszer, hogy nem kellenek neki évtizedek a meghasonláshoz. Ennél rövidebb idő alatt is képes szembe köpni a saját szavazóit és önmagát.

2008-ban ellenzéki politikusként még elítélte a titkosítást az oroszokkal kötött szerződéssel kapcsolatban.

A sorsunkat 20-30 évre meghatározó gazdasági kérdés az energia kérdése. Biztonságpolitikai, a szabadságunkkal is összefüggő kulcskérdés. Ezekhez az információkhoz joga van a magyar népnek, de különösképpen joga van a magyar nép által választott képviselőknek – fogalmazott annak idején Viktor.

„Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését” – mondta, majd puccsnak minősítette az akkori kormány döntését.

És aztán bumm, elröpült 7 év, és a hazafias miniszterelnökünk felköpött egy hatalmasat a levegőbe, s gyorsan aláállt:

2015. március 3-án a Fidesz-kormány ugyanis harminc évre titkosította a Paksi Atomerőmű orosz finanszírozású bővítésével kapcsolatos szerződéseket.

Azóta tudjuk azt is, hogy Putyin Orbán Viktor szíve csücske lett. Vajon mi lehet a harmónikus kapcsolat "titka"?