Jakab Péter: Polt Pétert nem leváltani kell, hanem lecsukni - Videó

A Jobbik elnöke ezekkel a szavakkal kísérve tépte szét annak a törvényjavaslatnak a szövegét, amelyről az Alfahír írta meg, hogy az egyik paragrafus kétharmados védelmet biztosítana a legfőbb ügyész számára.

Jakab Péter hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásában gratulált az előválasztás győzteseinek, a 29 jobbikos győztesnek, valamint Márki-Zay Péternek. Leszögezte, hogy a Jobbik tartja magát az adott szóhoz, teljes mellszélességgel támogatják a győztest.

Ezt kérjük a választóktól, higgyük el, nincs helye a széthúzásnak, a fanyalgásnak – magyarázta, hozzátéve: a szavazóknak nemcsak a Fideszből, de az ellenzéki marakodásból is elegük van. Kitért arra is, hogy a Fidesz békemenetet hirdetett magyarok ellen, ez az Orbán-kormány nemzetpolitikája, ebből van elege a magyaroknak. Ez az ország békét akar, a jövő Magyarországa ilyen lesz, egységes de sokszínű – jelentette ki.

A Jobbik elnöke nemzeti minimumnak nevezte az elmúlt 30 év elszámoltatását, és mint fogalmazott, addig fogják faragni a jogot, amíg igazság nem lesz belőle. Szerinte a vagyonelkobzásból lesz majd pénz az egészségügyre, a nyugdíjakra. Felidézte, Szlovákiában 14 évre zárják börtönbe a legfőbb ügyészt, „szóval, felkészül Polt Péter”.

Hiába akarják Önök egy ilyen törvénnyel megmenteni a legfőbb ügyészt, kétharmados védelmet biztosítani, nem fog menni. Mert Polt Pétert nem leváltani kell, hanem lecsukni. Le is fogjuk

– Jakab Péter ezekkel a szavakkal kísérve tépte szét annak a törvényjavaslatnak a szövegét, amelyről az Alfahír írta meg, hogy az egyik paragrafus kétharmados védelmet biztosítana a legfőbb ügyész számára.