Gulyás Gergely nem javasolja, hogy a Békemenetre a járvány sújtotta Erdélyből buszoztassanak embereket

De ettől még valószínűleg fognak.

A csütörtöki Kormányinfón az RTL azt kérdezte Gulyás Gergelytől, hogy jól van-e az úgy, hogy Romániában súlyos a helyzet, kevesebb a beoltott, itthon is ápolnak román betegeket, de ehhez képese Erdélyből busszal hoznak a Békemenetre Fidesz-hívőket. Nincs ebben kockázat?

Gulyás és a magyar kormány azonban sajnos ezzel semmit nem tud kezdeni, csak "óvatosságot javasol".

Sőt, ilyen tömegrendezvényekre Erdélyből, Romániából inkább nem javasolja, hogy buszoztassanak embereket. De egy nagy tömegrendezvénynél a beléptetést nem lehet biztosítani úgy, hogy a védettségi igazolványokat ellenőrizzék. A maszkhasználatról mindenki maga dönthet.

Mint ismert:

"az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, csakúgy, mint eddig minden alkalommal, ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén"

- olvasható a Bihari Napló felhívásában, amit a Népszava vett észre.

Az ingyen buszoztatás 2018-ban is menő volt: akkor Boldog István a Facebookon tette közzé azt a telefonszámot, amelyen a menet iránt érdeklődők jelentkezését várták. Az akkor még nem fideszesített HírTV munkatársa inkognitóban hívta fel a számot, így derült ki, hogy az országban több helyről is indultak ingyenes buszok. Azt viszont akkor sem lehetett tudni, hogy a költségeket Boldog István, a Fidesz, vagy pedig a párt jótevői állják-e.