Kósa Lajos nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy a magyar kormány a Pegasus programmal figyel meg állampolgárokat

Rég hallottunk már igazi Kósa Lajos-féle elemzést, hát most itt van.

Eddig tagadott és sunnyogott a kormány azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor és orbánistái magyar újságírókat, ellenzéki politikusokat hallgattak le, illetve figyeltek meg a legsötétebb kommunista időket megszégyenítő módon.  Sőt, előkerült a szokásos módon Soros György neve is.

De most jött Kósa Lajos és beismerő vallomást tett a maga sajátos, együgyű módján.

Az MTI beszámolója szerint Kósa Lajos csütörtökön, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként azt mondta Pintér meghallgatása után:

A Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de ő nem lát ebben kivetnivalót. A techóriások szélesebb körű megfigyelést végeznek az állampolgárokkal kapcsolatban, mint az állam.

Kósa az RTL híradójának azt mondta: „A Pegasus szoftver, az egy egyszerű szoftver. Ilyen sok működik, amit a nemzetbiztonsági munka során felhasználnak az erre jogosított szervek. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.

Még ha Kósa Lajos lénye szórakoztató is, az a tény, hogy Orbán diktátorokat megszégyenítve a rezsim fenntartása érdekében újságírókat figyeltet meg, nem csak Magyarországot repíti vissza a legsötétebb kommunista időkbe, hanem Magyarország legsötétebb jövőképét is felvázolja. A magyar kormányfő egy évtizede dicséri Erdogan és Putyin rendszerét, elbújik a pekingi valagakban és penetráns csöndben somolyog, mikor Fehéroroszországban megvillan a diktatúra leggusztustalanabb működési mechanizmusa. A keleti diktátorok úgy járnak Magyarországra, mintha hazajönnének, Orbán pedig térden csúszva érkezik hozzájuk, mikor raportra hívják. Ezek azok a helyek, ahol újságírókat gyilkolnak le, újságírókat börtönöznek be, ahol ellenzéki politikusokat, vagy ellenzéki véleményformálókat sújtanak börtönbüntetéssel.

Nálunk még egyelőre „csak” lehallgatnak, megfigyelnek, kompromittálnak, „elégtételt vesznek”. De mi jön még ezután? Alighanem ez lesz a legnagyobb tétje 2022-nek.