Tudta, hogy ki szerezte a barokk zenei időszak egyik legismertebb slágerét?

Megírta a barokk zenei időszak talán legnagyobb slágerét, aztán mindenki elfeledkezett róla, sőt még tévedésből a nála ismertebb kortársának tulajdonították szerzeményét. Jeremiah Clarke neve a kevéssé ismert zeneszerzők közé tartozik, akit életében jobban érdekelt egy arisztokrata lány iránt érzett szerelme, mint a saját hírneve.

Jeremiah Clarke leghíresebb dallama a Trumpet Voluntary, amely eredetileg a Dánia hercegének indulója címet viselte, ma is számos esküvő vagy nagyszabású esemény bevonuló dallamaként csendül fel. Sikere már korában is hatalmas volt, ezért szépen elkönyvelték az ismert barokk zeneszerző, Henry Purcell remekműveként. És mindez Jeremiah Clarke számára életében nem is bírt akkora jelentőséggel, mint súlyos, szerelmi bánata, amely következtében véget is vetett életének.

Jeremiah Clarke-ról nemcsak mint többek között a legismertebb barokk fülbemászó dallam szerzőjéről, vagy a Szent Pál székesegyház orgonistájáról és karnagyáról lehetne említést tenni, hanem sajnálatos módon a legfurcsább komponista halálok között is szerepelhet a neve. A művész fej-vagy írás alapon döntött 33 éves korában életéről. Mint azt ma már tudjuk, nagyon is rosszul, hiszen a krisztusi kort éppen megérő szerző már nem élhette meg hátrahagyott legismertebb művének sikerét: a Trumpet Voluntery, amely eredetileg egy csembalódarab volt, igazi barokk sláger lett, amely az évszázadok alatt sem vesztett népszerűségéből.