Az MTVA vezérigazgatói az ENSZ jelentéstevőinek is azt hazudták, hogy a magyar közmédia BBC-elveket követ

Irene Khan, a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának védelmével foglalkozó ENSZ különleges jelentéstevő a magyar közmédia vezérigazgatóival találkozott, itt pedig megkapták a szokásos fideszes bullshitet. De nevezhetjük bátran ordas hazugságnak is.

A találkozóról az MTVA sajtó és marketing irodája számolt be az MTI-nek. A tájékoztatás szerint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közszolgálati médiaszolgáltatás működéséről folytatott megbeszélést a jelentéstevővel. Az egyeztetésen szóba kerültek a közmédia kiegyensúlyozottságát biztosító szabályok, az ellenőrzési mechanizmusok és a pártatlanságot garantáló előírások – közölték.

A vezérigazgatók azt állították: sokan próbálnak nyomást gyakorolni a közmédiára és politikai térfélre próbálják rángatni az intézményt, miközben a közmédia szerepe épp abban áll, hogy pártoktól és politikai szervezetektől függetlenül látja el feladatait.

A legdurvább részek pedig csak ezután következtek: vezérigazgatók kifejtették, hogy a korábbi időszakhoz hasonlóan a 2022-ben esedékes országgyűlési választásokra tekintettel ismét létrehozzák a Közmédia Választási Irodát, amelynek legfőbb feladata a kiegyensúlyozottság biztosítása lesz a kampányidőszakban. A közreadott közlemény úgy fogalmaz, hogy a beszélgetésen szó esett a BBC, azaz a brit közszolgálati média nemzetközi sztenderdjeiről is, amelyet – vezetői szerint – a magyar közmédia is követ.

Nemrég a Figyelőnek adott interjújában Papp Dániel hosszan sorolta azokat az eredményeket, amelyeket a tíz éve létrehozott Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap elért. Az MTVA vezérigazgatója többek között azt mondta, hogy a közmédia "pártoktól független, objektív".

Állandóan megpróbálnak minket a politika színterére ráncigálni, de nekünk nem feladatunk, hogy ott szereplők legyünk. Mégiscsak a közmédiáról van szó, amely pártoktól független, objektív - jelentette ki.

Ami pedig már kevésbé szórakoztató, hogy mindezt Papp Dánielék évi 130 milliárdból hazudhatják.

És akkor álljon itt az MTVA történetének egyik legpártatlanabb, legobjektívebb híradása:

Majd az MTVA történetének egyik legpártatlanabb, legobjektívebb televíziós interjúja: