A kormány szerint "Brüsszel továbbra is ugyanabba az irányba halad", úgyhogy kiderült: nem állt meg

Pedig nagyon próbálták megállítani. 134 nemzeti konzultációval például.

Az illegális migráció kérdésében Brüsszel ugyanabba az irányba halad, mint korábban - emelte ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Menczer Tamást a többi között annak apropóján kérdezték, hogy kedden Budapesten tanácskoznak a visegrádi országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) kormányfői a migrációról.

A "helyzet érdemben változatlan". Brüsszelben továbbra is meghatározóak az olyan "bevándorláspárti" politikusok, akik a migrációt nem problémának tekintik. Sőt, úgy gondolják, a migráció jelenti a megoldást Európa összes problémájára - mondta, hozzátéve: a magyar kormány továbbra is problémának tartja az illegális migrációt.

Menczer Tamás pedig ezzel elismerte, hogy hiába próbálták elszántan megállítani Brüsszelt, nem sikerült. Ennyit ért a nagy "szabadságharc".

Ha emlékszünk, pont 4 évvel ezelőtt, a 2018-as választás előtt is épp a rezsicsökkentést akarták "megvédeni", és akkor is jöttek a migránsok.