Orbán azt állítja, nem mondana le egy emberről se, miután Lázár kifejtette, hogy nyugodtan haljanak meg az oltatlanok

Tavaly a "mindenkit meggyógyítunk volt a sláger", most a "majd meglátjuk, lesznek-e halottak". Ezek szerint neki még nem szóltak, hogy 100 felett van a napi halálozás.

Péntek reggel a Kossuth Rádióban a "riporter" megkérdezte Orbánt, hogy az oltásellenesekkel "lehet-e valamit kezdeni". A kormányfő szó szerint ezt válaszolta:

Én nem mondanék le egyetlen emberről sem. Majd meglátjuk, hogy lesznek-e halottak. Látjuk a statisztikákat, de hogy mondjam, ezzel a lelkülettel nem lehet hozzáállni a dologhoz. Azzal kell hozzáállni, hogy alarmírozzuk az embereket. Itt ülök önnel szemben nem tudom, hogy hányadik alkalommal, és mondom újra és újra és újra, hogy kérem önöket, hogy vegyék fel a harmadik oltást. Aki felvette a harmadik oltást, akár mert bennünket hallgatott, akár másért, annak megmentettük az életét. Szerintem ez a jó hozzáállás, tehát ne törődjünk bele, ne kalkuláljunk, hogy rossz, kevésbé rossz forgatókönyvek esetén mi történik majd, hanem egész egyszerűen tegyük azt, ami a helyes, ami a jó. Ezt úgy hívják, hogy harmadik oltás.”

Orbán Viktor 2020. szeptember 16-án kijelentette a Facebookon:

„Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

Ezt akkor is tudtuk hogy hazugság, az viszont egy év alatt mit sem változott, hogy Orbán Viktornak továbbra is fontosabb a propaganda, mint az emberélet. A kormány az 5.5 millió beoltottnál hátradőlt a nyár elején, most pedig oltási akcióhetekkel futnak saját maguk és a riasztó járványügyi adatok után. Fél év alatt pedig azt is sikerült felismerni, hogy nem kell időpontot foglalni egy oltáshoz. Persze, a beismerés elmaradt, csak Müller Cecília makogott róla valamit.

Gratulálunk, miniszterelnök úr! Ez valóban a legsikeresebb járványkezelés, ahogy Szijjártó Péter kifejtette.

Ja, és eközben a Fidesz-prominens Lázár János épp kimondta az oltatlanokra:

Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni."

Lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg covidban Magyarországon, mint az Európai Unióban. Ők mind hülyék lennének? Vagy inkább a magyar kormány járványkezeláse a dilettáns?