Két éve eltűnt a jobboldali értelmiség, Bayerék nem értették hova, most már nem is keresik

Talán pont oda menekültek, ahová a Fidesz által elkergetett minőségi újságírás.

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt a Hír Tv-ben a Bayer Show vendége a MediaWorks Hungary Zrt. központi nyomtatott szerkesztőségének főszerkesztője, Szakács Árpád volt. Bayer és ő nagyon sok dolgot nem értettek amellett, hogy természetesen téma a volt a magyar kultúra liberális fertő által uralt krémje.

Egészen pontosan: Szakács szerint a magyar kulturális világ „döntő többsége továbbra is balliberális ideológiák, harci ideológiák terepe”.

Na, de nem is ez volt a legizgalmasabb, sokkal érdekesebbnek számított, hogy Bayer Zsolttal közösen erőlködve sem értették, hogy "ezekben az ügyekben, ezekben a vitákban, ezekben a közéleti vitákban hol van a jobboldali értelmiségi holdudvar krémje?"

Hát miért nem szólalnak meg? Ja, csak a pénzt vesszük fel? Ez a feladat egyébként? Miért nem nyilvánulnak meg? - csattant fel Szakács.

Ez pedig azért különös, mert ezek szerint a fluffermédia központi hírgyártóit nem tájékoztatták arról (vagy nem vették észre), hogy a Brüsszellel és Soros Györggyel fiktív háborút vívó NER jó ideje teljesen összezúzta az értelmiségi hátországát. Mégpedig azért, mert a XX. századi módszerekből is jelentősen merítve új típusú önkényuralmat építő fideszes vezérkarnak valójában nem ők kellenek a választási győzelmekhez. A XXI. századi trashkampány és politikai agypusztítás Mengele doktorai által megtervezett sivárság, ahol a választópolgárok gondolatoktól mentesen lézengenek, és jelszavakra ugranak, mostanra „felépült”. A Bayer Zsolt-féle proliképzők törzsközönsége nem érvalapú vitákra, hanem bizonyos beléjük programozott kulcs jelekre aktiválódik: Soros, Gyurcsány, Brüsszel, rezsicsökkentés stb…

Ugyanakkor a fideszes hierarchiában egy évtized óta zajló proliképzés nem csak a kritikai gondolkodásról lemondó választópolgárokra hatott, hanem a médiacsicskáktól kezdve a komplett holdudvarig mindenkire. És bizony, ilyen közegben már nehéz értelmesen "megnyilvánulni". Főleg, ha az üres tekintetű aktatologatásért és billentyűcsapkodásárt is nertársias fizetés jár.

Szóval, két éve még legalább keresték a (szerintük) jobboldali értelmiséget, ma már kormánypárti berkekben egyáltalán nem érdekel senkit, hogy látezik-e még. A választáson nem az ő feladatuk megszólítani a híveket, arra ott az egybites kommunikáció.