Orbán most azért nem vitázik, mert Gyurcsány!

16 év után eljutottunk a tökéletes érvig.

2006-ban láthattuk Orbán Viktort utoljára miniszterelnök-jelölti vitán, akkor csúnyán lebőgött. Azóta nem is próbálkozik ezzel a műfajjal. 

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje vasárnap Facebook-bejelentkezésében arról beszélt, hogy nagy reményeket fűz a kormányfőnek címzett felkéréséhez és szerinte a miniszterelnök vállalja majd a vitát, hiszen nem tehet mást, mivel a fideszes szavazók is elvárják ezt tőle.

No, Hollik István, a Fidesz komminikációs igazgatója ezt a témát ezúttal még hamarabb zárta rövidre, mint 4 évvel ezelőtt. És mondhatjuk, hogy minden eddigit felülmúló érvvel: Gyurcsány!

4 évvel ezelőtt, a 2018-as választás előtt az Index hivatalosan is megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán részt vesz-e a miniszterelnök-jelölti vitán, Havasi Bertalan a következőt írta kérdésükre:

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje.

A Fidesz kifogásgenerátorának ideje tehát még biztosan nem járt le, április 3-án azonban erre jó esély van.