Jakab Péter Orbánnak: „Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop"

A Jobbik elnöke szerint ez hitelesebb kampányszöveg lenne, mint az „előre megyünk, nem hátra”.

Miniszterelnök úr ma megpróbálta megmagyarázni, hogy az árak emelkedéséről nem ő tehet, hanem a nagyvilág. Érdekes, amikor a világ gonosz „háttérhatalmaitól” kell megvédeni Magyarországot, akkor Orbán mindig győz a világ felett. Amikor a drágulástól kellene megvédeni az országot, akkor meg mindig a világ győz. Miniszterelnök úr széttárja a kezét, hogy ő nem tud mit csinálni azon kívül, hogy hatósági árassá tette a csirke far-hátat - írja Facebook-bejegyzésében Jakab Péter.

Hozzáteszi, hogy Orbán csökkenthette volna a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját, vagy emelhette volna a béreket is 12 év alatt, ehelyett az Unió második legszegényebb nemzete lettünk.

De szerinte előre megyünk. Nem, miniszterelnök úr, hátra megyünk. Majdnem leghátra. Ja, és még egy apróság. Miniszterelnök úr szerint az állami egészségügy kellő biztonságot ad a betegeknek, és a kormány soha nem fog közpénzt adni a magánegészségügynek. Ehhez képest az államit 12 év alatt lerohasztották, a várólisták egyre nőnek, Kóka János budai magánklinikáját viszont épp most tolták meg több százmillió forint közpénzzel. „Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop" - hitelesebb kampányszöveg lenne, mint ez az „előre megyünk, nem hátra”. Április 3-án váltsuk le a hazugokat és a tolvajokat!

- zárja bejegyzését a Jobbik elnöke.