Az megvan, hogy Orbán minden második magyarról azt mondta, hogy ők a „balsors” a nemzetben?

A párt kitartottjai pedig jó lakájhoz híven kellemesen elvihorásztak ezen.

A baloldal mégiscsak benne van a nemzetben, mint a balsors a Himnuszban

- mondta szombaton röhögcsélve a Vezér.

Szóval, Orbán kicsit pontosította a korábbi fideszes narratívát: a nem fideszesek – mert ők ugye default mind balosak – valahol mégiscsak a nemzet részei, de ők a teher, a púp a háton.

Orbán Viktor két hónappal ezelőtt, Sopron Fő terén a Hűségkapu előtt, az 1921. évi népszavazás évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen is beszédet mondott. A hűség városában épp arról értekezett, hogy 

az elmúlt évtizedben egyesítették a nemzetet, munkát adtak mindenkinek, aki dolgozni akar, megerősítették a családokat, csökkentették a rezsit, gondoskodtak a legalacsonyabb keresetűekről és megvédték az országot az illegális bevándorlóktól.

Ezt akkor még egyszer: ők egyesítették a nemzetet. Ők, akiknek a mindennapos kommunikációjuk szerves része, hogy a magyar társadalom nem velük egyetértő részét zárójelbe tegyék, és ha lehet, ki is töröljék.

Kiderült, az ellenzék nélkül is lehet nemzeti egység – jelentette ki 2020-ban a veszélyhelyzet utáni első Kormányinfón Gulyás Gergely.

Ez pedig pontosan azt jelentette, amit az orbánisták évek óta üzennek azoknak, akik nem kívánnak jegyet váltani a narancsos néphülyítő showra.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát (...) Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata"  - mondta a nemzetegyesítő országgyűlési csendőr, Kövér László 2020 áprilisának végén.

E nemes összefogásra ösztönző irányt már régen kijelölte az orbánizmus, de talán 2018. március 15-én maga a miniszterelnök tette igazán egyértelművé az elvárásokat, amikor is kijelentette, hogy a választáson minden jelölt, aki nem a Fidesz jelöltje, az Soros György embere, majd egy, még csak nem is burkolt fenyegetést helyezett el az ünnepi beszéde derekán:

"A magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket közöttünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán mesterkednek. Nos, persze azért ezt nem fogjuk tétlenül nézni. Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzetünk. Természetesen harcolni fogunk, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be. (...) A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

Nos, Ha a jövő generációinak majd igazi balsorsot kell felidézni Magyarország történelméből, akkor az elmúlt 12 év lesz az etalon.