Hol van Farkas Flórián?

Varga Ferenc, a Jobbik roma képviselője új megvilágításba helyezte az integrációs problémákat. 

2022-ben végre eljött az ideje, hogy valaki nyíltan vállalva roma származását, Magyaroroszág legnagyobb kisebbségének, a cigányságnak a nyelvén szólaljon fel a parlamentben. Nagyon örülök, hogy mindez jómagam lehetek és annak is örülök, hogy mindezt a néppárti Jobbik frakciójából tehetem meg! 

- jelentette ki Varga Ferenc hétfőn a parlamentben.

A jobbikos képviselő Farkas Flórián ügyét sem felejtette el, aki korábban a Fidesz cigány politikáját képviselte és akinek az úgynevezett hivatali ideje alatt, a felzárkózásra szánt „Híd a munka világába” elnevezésű kormányprogramra elkülönített milliárdok tűnhettek el.

Apropó! Hol van most Farkas Flórián? Kérem erre adjanak választ! Nem mintha nekünk romáknak annyira hiányozna, hiszen a hátunk közepére sem kívánjuk! Viszont azt gondolom, hogy az ő esetében a felelősségre vonás elmaradt

- mondta a Jobbik szakpolitikusa.

Régóta kiderült, hogy nem lehet a cigányságnak úgy integrálódni, felzárkózni, ha azok a felelős vezetők, akiket kéretlenül az ügyük élére állítanak többet ártanak, mint használnak. Az aktuálpolitika sokszor bizonyította ezeknek az erőknek nem csak a létezését, hanem azt is, hogy egyre primitívebb módszerekkel operálnak.

Varga Ferenc parlamenti jelenléte felkavarhatja a témában régóta álló, Farkas Flóriánok által poshasztott vizet.