Az Orbán Ráhel boltját reklámozó lap 89 milliót kapott Rogánéktól

Mindenki kiválóan áll a saját lábán és gazdagodik önerőből ebben az országban. De leginkább azok, akik Orbán Viktor köréhez tartoznak.

Orbán Ráhel megnyitotta a bababoltját a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, majd hamarjában meg is jelent vele PR interjú a Hype and Hyper nevű design- és életmódmagazinban.

Az Átlátszó arról ír, hogy a lap egy alapítvány érintésével Rogán Antal minisztériumából kapott pénzeket, és nem is keveset. A Batthyány Lajos Alapítvány rendszeresen finanszíroz Fidesz-közeli projekteket: a héten derült ki, hogy az Alapjogokért Központ a Batthyány Lajos Alapítványon keresztül kapott 3,5 milliárdot Rogán Minisztériumától.

A Hype and Hypert üzemeltető Hyperandhyper Nonprofit Közkereseti Társaság (Kkt.) 2019-ben és 2020-ben összesen közel 89 millió forintot kapott az alapítványtól az online magazin fejlesztésére, tartalomfejlesztésre.

Az Átlátszó szerint a támogatások nélkül nemigen jöhetett volna létre a designlap. De megemlítik azt is, hogy a Hyper nyomtatott verzióját az alapítvány tulajdonában álló BL Nonprofit Kft. adja ki.

Furcsa véletlenek ezek Nerisztánban. Mondhatni: napi rutin.