A magyarok is válaszoltak: elég a migránsozásból, tegyék rendbe az egészségügyet!

A magyarok is válaszoltak: elég a migránsozásból, tegyék rendbe az egészségügyet!

Tegnap tette közzé az Európai Unió szokásos, félévenkénti közvélemény-kutatásának eredményeit. A Magyarországra vonatkozó adatok sok érdekességet tartogatnak számunkra. Az Index szemezgetett a kutatásból. 

Kiderül az elemzésből ugyanis, hogy dacára Orbánék Brüsszel-ellenes kampányának, a magyarok bizalma nőtt az Európai Unióban (46%), jóval magasabb, mint a kormányba vagy akár az Országgyűlésbe vetett hitünk.

Migránsozásban mi vagyunk a császárok, hisz az ócska Fidesz-kampánynak köszönhetően, megkérdezett honfitársaink 60%-a a bevándorlást, míg 50%-uk a terrorizmust tekinti a közeljövő legnagyobb veszélyének. Az Unió többi tagállamában is jelentős figyelmet kapott e két téma, de ilyen hatalmas mértékben csak mi és az észtek rettegünk a migránsoktól.

A felmérésnek azonban a további része az igazán érdekes: dacára a kormány háborús politikájának, az emberek leginkább azt szeretnék, ha a szétrohadt egészségüggyel és a szociális ellátással foglalkozna a hatalom. (41%)

A gazdasági növekedés tekintetében felemás a magyarok gondolkodása. Nem igazán érezzük az eredményeket, de az előző kutatáshoz többen látják úgy, hogy túl vagyunk a válság legnehezebb részén. A jövőképünk inkább rossz vagy semleges, nem igazán akarunk egységes európai migrációs politikát, de azért 47-45-re vezetnek az ezt támogatók.

Az egységes fizetőeszköz meglétét a megkérdezettek 52%-a támogatja. A kutatás nem tér ki arra, a magyarok hány százaléka örülne is, ha hazánkban is euróval lehetne fizetni.