Megmenekültek a fideszes politikus heréi

Megmenekültek a fideszes politikus heréi
Pócs János - megmenekülnek a heréi
Fotó: Facebook/Sallai R. Benedek

„Ezúton szeretném hivatalosan cáfolni azt a hírt, hogy az LMP területi szervezetei, önkéntesei aláírásgyűjtésbe kezdtek volna annak érdekében, hogy a Jobbik tényleg herélje ki Pócs Jánost.

„Ezúton szeretném hivatalosan cáfolni azt a hírt, hogy az LMP területi szervezetei, önkéntesei aláírásgyűjtésbe kezdtek volna annak érdekében, hogy a Jobbik tényleg herélje ki Pócs Jánost. Mindenkit biztosítok: a hír nem igaz, az LMP továbbra is demokratikus eszközökkel küzd a politikai elit elszámoltatásáért, amire reméljük mielőbb sor kerül, más eszközökkel” - írta Facebook-oldalán Sallai Róbert Benedek, az ökopárt országgyűlési képviselője.

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik régóta szorgalmaz egy országos ivartalanítási programot, annak érdekében, hogy csökkentsék a menhelyek túlzsúfoltságát és annak lehetőségét, hogy az utcán kóborló állatok, vagy a nem kívánt szaporulat tagjai állatkínzók kezei között pusztuljanak el. A javaslat kezdeményezte azt is, hogy az előírásoknak megfelelően működő menhelyek kapjanak állami támogatást működésükhöz. Az iskolákban jelenjen meg a nemzeti természetvédelmi és állatvédelmi oktatás. A kutyatartókat jogszabály kötelezné kedvencük ivartalanítására, ami alól illeték fizetésével, szaporítási engedély kiváltásával lehetne mentességet kérni.

A fideszes Pócs János azt a feladatot kapta, hogy nevetségessé tegye az ellenzéki javaslatot, ezért a parlamentben már arról beszélt, hogy a Jobbik “minket”, vagyis a fideszes képviselőket is kasztrálná. A mezőgazdasági bizottságban a kormánypártiak leszavazták a jobbikos javaslatot. Cselekvés helyett, maró gúny a válasz, és az állatvédelemben tapasztalható áldatlan állapotok változatlanul hagyása. Honnan eredeztethető ez a hozzáállás a kérdéshez?

2015 áprilisában Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a mandiner.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a mennyország az állatok számára nincs nyitva.