Aztak.rva: Újabb kétmilliárd Farkas Flóriánnak? Igen, Farkas Flóriánnak

Aztak.rva: Újabb kétmilliárd Farkas Flóriánnak? Igen, Farkas Flóriánnak
Újabb milliárdokat tapsolhat el?

Magyarországon két síkon működik az igazságszolgáltatás. Vannak, akik még apróságokért is megbűnhődnek, azonban van egy szint, ahol a büntetést jutalom váltja fel. Ebbe a kasztba tartozik Farkas Flórián is, akin most éppen 1,6 milliárd forintot keresnek. De mit számít ez? Míg nem találják meg, addig is rábíznak újabb kétmilliárdot.

Az elvileg felzárkóztatásra szánt összeg jelentős része biztosan olyanoknál landol, akik nem képesek ellátni a nekik szánt feladatokat – jelentette ki Hadházy Ákos csütörtöki korrupcióinfóján. Az LMP társelnöke szerint a romaügyekért felelős miniszterelnöki biztos így fizeti le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tagjait, és így sikerül elérnie, hogy az általa irányított elnök maradjon a szervezet élén.

A kétmilliárdos program hivatalos célja egy olyan mentorhálózat fejlesztése, amely a hátrányos helyzetű – elsősorban roma – embereket érintő fejlesztési programokhoz nyújt szakmai támogatást. A pályázati ismertető szerint ez a hálózat majd „hozzájárul ahhoz, hogy az esélyteremtő, hátrányt enyhítő programok szélesebb körben eljussanak a romákhoz”. Ehhez képest a pénz jelentős része arra megy el, hogy „kamuirodákat hoztak létre és kamumegbízásokat kötöttek olyan emberekkel vagy azok rokonaival, akik jól azonosíthatóan Farkas Flórián köréhez tartoznak” – hangsúlyozta Hadházy, aki szerint a miniszterelnöki biztoshoz közel állók egyenként bruttó 19,2 millió forinthoz jutnak úgy, hogy négy éven át havi 400 ezret tehetnek zsebre olyan munkáért, amelyet szinte alig lehet nyomon követni - írta a Magyar Narancs.

A kezdeményezés egyértelműen igényel egyfajta felkészültséget és rátermettséget, de Hadházy Ákos állítja: munkatársaival megvizsgálták a kiválasztási szempontokat – amelyek gyakorlatilag nem is voltak –, illetve a programba bevont mentorok jelentős részét, és akkor tűnt fel nekik, hogy sokszor aluliskolázott, láthatóan alkalmatlan személyeket vontak be a programba.

Mit lehet erre mondani? Azta k@rva!