Rogán újabb nyugdíjas-uszításra adott parancsot - Bevetik a "nagyágyúkat"?

A Fidesz nagyon rápörgött, hogy végre adódott a migráns-hájpolás mellett egy újabb választási programpontjuk: a bocsánatkérésre való felszólítás. A láthatatlan miniszter, a „nemvagyokgazdagésadósságaimvannak” vagyonnyilatkozatdublőr, Rogán Antal most fideszes képviselőknek adott parancsot, hogy vidéki sajttájokon zúgassák tovább a propagandamotort.

Friss infó, hogy Tóni kiadta az ukázt: a képviselőknek a következő napokban sajtótájékoztatókat kell tartaniuk a nagyobb városokban, főként a megyeszékhelyeken. És miről másról lenne szó ezeken, mint Vona Gábor Facebook-bejegyzéséről, ami immár a Fidesz - a migráció és a Soros-terv megállítása után – második választási programpontjává lépett elő. Tudjuk, hogy a kormánypárti politikusok sajtótájékoztatói már rég elvesztették a tájékoztató jellegüket, így itt is az ’50-es évek filmhíradóinak hangulatának felidézésére lehet majd számítani, amit aztán majd átvesz minden fluffermédia a Pesti Srácoktól a 888.hu-án a Magyar Időkig.

Így fest egy velős, kidolgozott, modern, XXI. századi, érdekképviseleten alapuló fideszes nyugdíjpropgram! Nézzük meg a lehetséges kivitelezőket!

A Legröhejesebb fideszes politikus-díj abszolút nyertesei (zsurpubi.hu)

Németh Szilárd nehézbombázó biztosan meg fog nyilvánulni a kérdésben. Egy dologban reménykedünk: talán latinul nem szólal meg a jövőben.

Aztán itt van Kósa, mindenki Lalija. Az emberiség történetének egyik legröhejesebb figurája. Biztos fog még makogni a megyeszékhelyeken is, de egyébként már letette a névjegyét a témában: „Vona Gábor úgy belegázolt a magyar idősekbe, mint 1990 óta a demokráciában senki, de "az nem jön ki a száján, hogy (...) elnézést kér, mert a neveltetése idáig nem terjed ki” – fogalmazott. Szegény Lallernak elég hamar porrá lett az elméjében Szalay Ferenc „vénkurvázása”, akit nem mellékesen ki is tüntettek.

Ne feledkezzünk meg egy régi-új arcról, Budai Gyuláról sem, akinek nemrég módosíthattak a NER-szerződésén, ugyanis mostanában fő profilja a Fidesz-közleményekből összeállított sajtótájékoztató-tartás lett, melyek napról napra olyan változatos témákkal kecsegtetnek mint a migráció, Soros, a migráció, Soros, a terroristák, a migráció, és esetleg a bevándorlás. Gyula amúgy korábban elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztosként is olyan jelentőségteljes karakter volt, hogy annyi váratlan fordulatot ígért, mint a Barátok közt 3242157. epizódja, de esélyes, hogy számíthatunk még tőle is bocsánatkérésre való felszólításra.

Gyula változatos politikusi karrierje felfelé ível...Ja, nem!

És végül az egyik nagy kedvenc, Halász Jancsi, aki egy dolgot nem szokott csak a sajtótájékoztatókon: újságírói kérdésekre válaszolni. Ő már részben teljesítette flufferi feladatát – hiszen tegnap „még egyszer” felszólította Vona Gábort, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól –, azért nem hinnénk, hogy ennyivel megelégedne. Már csak azért sem, mert ő kicsit túlórázott is: nem csak Vona Gábort, „más jobbikos politikusokat” is felszólított a bocsánatkérésre.

Ha végignézünk ezen a rövid névsoron, ami messze nem a teljes Fidesz-frakció, az juthat eszünkbe, hogy ilyen ország márpedig nincs. Ez egy burleszk, de még abból is a legrosszabb. A főbb szerepeket pedig olyan nyomorult, röhejes alakok viszik, akiken csak azért nem nevetünk, mert a mi pénzünkből kapják a bérüket.