Nincsenek Magyarországon szakemberek - A „kalandvágy” miatt

Nincsenek Magyarországon szakemberek - A „kalandvágy” miatt

Rendkívül jól szemléltető infógrafikán mutatta be a munkaerőhiányt és annak okait az egyik szakemberkereső portál.

A Fidesz alternatív valóságában persze az emberek nem a magasabb kereseti lehetőség miatt mentek külföldre, és még véletlenül sem azért ingáznak külföldi szállásuk és távol került otthonuk között, mert csak így tudják biztosítani családjuknak a biztos megélhetést, gyermekeik normális iskoláztatását.

És persze nem azért, mert az EU-s támogatások által generált munkák, beszállítói lehetőségek az Orbán-család és a helyi kiskirályok kezében összpontosulnak ahelyett, hogy szétoszlóan több vállalkozásnak jutna belőle, persze ha hagynák őket pályázni.

Nem az motiválja a külföldre özönlő szakembereket, hogy jobb életkörülményeket tudjanak biztosítani. Nem a jobb autó, nem a komfortosabb, esetleg nagyobb lakás iránti vágy, nem az a természetes igény, hogy az ember és családja szép ruhákban tudjon járni, és nem is azért, hogy normális ételeket tudjanak enni. Nem ez viszi a szakembereket külföldre. Az elvándorlásnak ugyanis a Fidesz és annak Pocakos Lakatos miniszterelnöke, Orbán Viktor szerint csak a kalandvágy az oka.