Öt jel, amelyek bizonyítják, hogy tényleg fideszes Polt Péter ügyészsége

Na végre! A Kúria kimondta, hogy lehet fideszesnek nevezni Polt Péter ügyészségét. Több mint két év után jogerősen lezárult a Kúrián az a per, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indított Szigetvári Viktor ellen. A legfőbb ügyész szerint az Együtt akkori elnöke megsértette a személyiségi jogait 2015 tavaszán, amikor a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte, és a lánya és Tarsoly Csaba titkára közötti élettársi kapcsolatot feszegette. Azonban végre döntött a Kúria: ki lehet mondani, hogy a Legfőbb Ügyészség, vagyis az igazságszolgáltatás talán legfontosabb eleme nem elfogulatlan. Persze lehet, hogy csak a véletlenek furcsa játéka, hogy mostanában fideszeseket nem vonnak felelősségre, mindenesetre elég beütni a keresőbe Polt Péter és Orbán Viktor nevét együtt, a fotókon is jól látszik, már évtizedes a „barátságuk”.

PoltPeter_comicstyle

Ha valaki esetleg kételkedne, annak álljon itt öt jel, ami arra utal, hogy Polt Pétert erős szálak fűzik a Fideszhez:

1. Maga Matolcsy György jegybankelnök döntött arról, hogy Polt Péter lányát felvegyék a Magyar Nemzeti Bankhoz. Így pályakezdő jogászként bruttó 500+40 ezer forintban részesül. Az már csak egy mellékszál, hogy a jegybanknál dolgozik Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna is, aki egyébként havi 4,95 millió forintot keres. Lázár János amúgy nem gondolja, hogy összeférhetetlenség történt.

2. A HVG kapta el a pillanatot, amikor Polt Péter Orbán Viktor társaságában felszabadultan örvendezik. A miniszterelnök és a legfőbb ügyész még 2016-ban a magyar válogatott EB-szereplés előtti utolsó hazai meccsét nézte együtt. Ott egyébként illusztris társaság gyűlt össze, Polton és Orbánon kívül Hernádi Zsolt Mol-vezér, Csányi Sándor OTP-vezér, az MLSZ elnöke, illetve Garancsi István milliárdos vállalkozó, a Videoton tulajdonosa is feszülten szurkolt.

3. Az Átlátszó kikért bizonyos adatokat, összevetette az eredményeket, és levonta a következtetéseket. Statisztikákat kértek a Legfőbb Ügyészségtől a korrupciós bűncselekményekkel kapcsolatban a Polt megválasztása előtti és utáni időkből, és nagyon érdekes adatokat kaptak. A feljelentések száma felére-harmadára csökkent éves átlagban, az elutasításuk aránya viszont háromszorosára nőtt. Sőt, ha mégis indul nyomozás, azokat 2010 vége óta közel kétszer nagyobb arányban szüntetik meg, mint korábban. Bár lehet, hogy ez csak a véletlenek furcsa játéka.

4. Szeptember elején derült ki, hogy 3 milliárd dolláros titkos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat az azeri diktatúra, és hogy a pénzből a jelek szerint Magyarországra is jutott. Micsoda véletlen, épp akkor érkeztek azeri dollármilliók egy budapesti számlára, amikor az ország kiadta a baltás gyilkost. Demeter Márta, most már LMP-s képviselő az ügyészséghez fordult, Polt Péter azonban válaszában közölte, semmit nem tud az ügyről. „A kérdésben megfogalmazott pénzügyi tranzakcióról az ügyészségnek nincs hivatalos tudomása, így azzal kapcsolatban hatósági intézkedés nem történt” - írta a legfőbb ügyész.

5. Orbán Viktor vigyáz a barátaira. Július elsejétől nem csak a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt, hanem hozzátartozóikat is védheti a Terrorelhárítási Központ (TEK). Ezt rendelet szabályozza, amelyet maga Orbán Viktor jegyzett, így nem csak Polt Péter, de családja is biztonságban érezheti magát, hiszen a terrorelhárítás óvja őket.