Iszlám Állam az ELTE-n, avagy a Karc FM-en karcol az értelem

Iszlám Állam az ELTE-n, avagy a Karc FM-en karcol az értelem
Fotó: Facebook/Karc FM

Nem hittem volna, hogy valaha bánni fogom, hogy nem hallgatok Karc FM-et. Most azonban nagyon sajnálom, hogy egy minimum rádiótörténeti kuriózumról nem élőben értesülhettem március 3-án, délután 4 órakor.

A fideszes szócsőként üzemelő adón minden hétköznap 16 és 18 óra között hallható a Paláver című betelefonálós műsor, ahol „nincs tabu téma, nincs tabu kérdés”. Várják mindazokat, akinek „véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem.” Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Stefka István és Gajdics Ottó számít a véleményekre.

Az említett napon épp Papp Endre várta a hozzáértőket. Egy olyan eszmecsere zajlott le az éterben, amit én még életemben nem hallottam, pedig volt szerencsém már pár retardálthoz a különböző kommunikációs csatornákon és a szabad levegőn egyaránt.

Szóval, a kormánypárti szavazók orákulumként tisztelt 105.9-es frekvenciáján péntek délután egy Vajda Miklós nevű úr szólalt meg, aki komolyan vette a hallgatócsalogató szlogent, és

 „olyasmit értett meg, amit mások eddig még nem”. Legalábbis ő ezt hitte.

A napokban nagy felháborodást kiváltó, ELTE-s gender szakról terjedt egy paródia a világhálón. Vajda Miklós pedig jött, látott, beszállt az internetbe, és úgy érezte, hogy rögtön fel kell hívnia a migránsválság miatt aggódó, hithű fideszes honfitársai figyelmét, hogy nagy baj van: az Iszlám Államból jönnek jól képzett terroristák oktatni az ELTE gender szakára.

„A legfrissebb hír, most kaptam, látom az interneten” – jelentkezik Vajda úr, majd sorolni kezdi, hogy mennyire durva, hogy az ELTE kurzusain miket tanítanak:

  • Férfierőszak a dinoszauruszok korától napjainkig - Dr. Kohn Eugénia, ő tanítja (sic!)
  • Hogyan ne váljunk férfierőszak áldozatává - Dr. Bjorg Cuckson (tökéletes kiejtéssel: „Cukson”), Malmői Egyetem
  • A konditermek, mint a patriarchális elnyomás szimbólumai - Kövér Emese
  • Miért vagyok szingli már lassan 8 éve, és ez miért jó nekem - Kövér Emese
  • A nemi érintkezés megtagadása, mint emancipációs eszköz – Kék Óvária („Hát, én ilyen nevet még nem is hallottam” – teszi hozzá lesújtva Vajda úr.)
  • A harmadik világból érkező bevándorlás pozitív hatásai a 21. századi nők szexuális életére – Evelyn Eros
  • A 6 éven aluli fiúk kasztrálásának társadalmi előnyei – Dr. Mészáros Izolda

És akkor itt végre bekapcsolódik Papp úr is: - „Te jó ég!” – jegyzi meg döbbenten.

Hát, igen. Erre épeszű ember többnyire ezt reagálja, csak nem azért, amiért ő. A retro megmondóember ugyanis pusztán felháborodva áll a szeptemberben induló kurzusok témája előtt, és még véletlenül sem Vajda Miklós értelmi képességeiben kételkedik.

„Ijesztő dolgok, amiket most elmondott” – mondja ki így, pacekba Papp. Még a „nemváltás házilag” nevű gyakorlati modulnál sem merül fel, hogy ugyan már, ez talán egy fake, egy vicc lehet.

Számukra véresen komoly, hogy „az Iszlám Állam egyeteméről, a rakkai egyetemről fog idejönni valami nagyon Szórakoztató dolog, ahogy a Karc FM-en karcol az értelem, csak hát, nem éppen megnyugtató, hogy ezeknek az embereknek a médianyilvánosság mellett még szavazati joguk is van.